Kam patinka faršo receptai ir pyragėliai – tam patiks šis receptas. Pyragėliams įdaryti naudosime maltą kalakutieną ir daržoves...
Sudėtinės dalys:
Svogūnas, 1 vnt.
Morkos, 2 vnt.
Žirniai, 125 g
Česnakas, 1 skiltelė
Sluoksniuota tešla, 500 g
Čiobreliai, pagal skonį
Pienas, 3 šaukštai
Konservuoti ananasai, 250 ml
Vanduo, 1/3 stiklinės
Krakmolas, 1 a. šaukštelis
Sezamo sėklos, 1 a. šaukštelis
Kalakutienos faršas, 300 g
Malti pipirai, pagal skonį
Druska, pagal skonį
Kiaušinis, 1 vnt.
Gaminimas:
Kelia ranką tie, kam patinka faršo patiekalai! Cepelinai, pica su faršu, maltinukai, lietiniai blynai su faršu ir taip toliau. Nors pats mėsos faršas ir neatsibosta, patiekalai atsibosti gali. Todėl gaminame ant kasdienio stalo retai besisvečiuojančius sluoksniuotos tešlos pyragėlius su faršu, daržovėmis ir ananasų užpilu.
Į įkaitintą gilią keptuvę su aliejumi beriame smulkintus svogūnus, apkepame iki suminkštės. Suberiame smulkintas morkas ir žirnelius (šiuos naudojau [greit] šaldytus), troškiname pamaišant apie 7-9 min. Pagardiname druska ir pipirais, čiobreliu ir smulkinta česnako skiltele. Keptuvės turinį suberiame į gilų dubenį (arba puodą).
Vištienos arba kalakutienos faršą apkepame keptuvėje iki papilkės, beriame žiupsnelį druskos ir pilame šlakelį pieno – viską keptuvėje išmaišome ir suberiame faršą į dubenį su apkeptomis daržovėmis. Tai bus bandelių įdaras – išmaišome.
Imame bemielės sluoksniuotos tešlos lapą (prieš tai šaldytas tešlos lapas turėtų pastovėti kambario temperatūroje ne trumpiau kaip 15 min., tik lapeliai atplėšus pakuotę iš karto atskiriami vienas nuo kito, kad tarpusavyje nesuliptų), dedame jį ant miltais pabarstyto stalviršio, pakočiojame iki maždaug dvigubo dydžio nei jis buvo prieš tai. Ant lapo dedame įdaro (apie 3-4 v. šaukštai), tuomet sulenkiame jį pusiau – įvyniojame įdarą, kraštus apspaudžiame (pirštais ir šakute), kad neapliptų. Tai paruoštus pyragėlius aptepame kiaušinio plakiniu (svarbu patepti kraštelius, kad nesudegtų) ir dedame į iki 180 įkaitintą orkaitę kepti (viršus ir apačia) apie 20 min.
Tuo metu, kol kepa pyragėliai, pasiruošiame užpilą. Keptuvėje trumpai paskrudiname sezamo sėklytes (1 min.), pilame konservuotus ananasus su skysčiu, pagardiname druska, leidžiame užvirti. Supilame į 1/3 stiklinės vandens įmaišyto bulvių krakmolo – užpilą nuolat maišome, tačiau neleidžiame užvirti. Po 1 min. jis bus baigtas.
Ragaujame pyragėlius su faršu ir daržovėmis! Gero apetito!
Naujausi komentarai