Patiekalas puikiai tinkantis pietums ar maloniai vakarienei – rūkytos lašišos bei bulvių apkepas.
Reikės
6–8 bulvių,
300–400 g rūkytų lašišų,
300 ml pieno,
3 kiaušinių,
druskos, pipirų, krapų,
trupučio sviesto.
Paruošimo būdas
Bulves nulupti ir supjaustyti ploniausiais įmanomais griežinėliais – geriausia tai padaryti pjaustykle.
Lašišą geriausia nusipirkti jau supjautytą, o jei pirkote gabalėlį, jį reikia pasistengti supjaustyti kuo plonėsnėmis juostelėmis.
Paimame indą, kuriame kepsime apkepą, patepame sviestu, dedame vieną sluoksnį bulvių, tada – lašišų sluoksnelį. Bulvių sluoksnis bus storesnis nei lašišų. Tarp sluoksnių reikia pabarstyti krapų, pipirų ir druskos (greičiausiai žuvies sūrumo neužteks).
Kiaušinius lengvai išplakame, sumaišome su pienu (pieną galima pakeisti ar, kad būtų riebiau, įpilti grietinėlės).
Kiaušiniai su pienu turėtų vos apsemti bulvių ir lašišų sluoksniuotį. Kepti apie 1 val. ir 30 min. vidutinio karštumo orkaitėje t.y. apie 180 C, pabaigoje padidinti temperatūrą, kad apkepas apskrustų (jei dar neapskrudo). Kepant gerai būtų kartais spustelėti bulvių ir lašišų sluoksnius mentele.
Naujausi komentarai