Desertinės moliūgų sriubos receptas ir mažiems, ir dideliems!
Sudėtinės dalys:
Moliūgas, 500 g
Pienas, 2 stiklinės
Sviestas, 2 v. šaukštai
Citrinos žievelė, 1 a. šaukštelis
Cinamonas, 1 a. šaukštelis
Cukrus, 3 v. šaukštai
Manų kruopos, 2 v. šaukštai
Druska, pagal skonį
Gaminimas:
Tiems, kas moliūgą regi tik kaip patiekalą desertams, patiks ir ši saldi moliūgų sriuba!
Moliūgą supjaustome kubeliais ir užpylę stikline sūdyto vandens patroškiname puode (20 min.). Tuomet moliūgo gabalėlius pertriname per sietelį, užpilame pienu ir padedame ant silpnos kaitros.
Į sriubą taip pat įdedame keletą šaukštų manų kruopų, sviesto ir cukraus, pagardiname cinamonu ir tarkuota citrinos žievele. Ilgai virti nereikia – vos 5 min. Patiekiame su grietinėle. Gero apetito.
Naujausi komentarai