„Mintyse dėliodami saldų Kalėdinį stalą, apsvarstykite duonos pudingo idėją. Įmantrių produktų šiam patiekalui nereikės, o šeimą ir svečius nustebinsite sumanumu – užtenka šviesios duonos ir kelių ingredientų, kuriuos nesunkiai savo šaldytuve atras bet kuri šeimininkė. Pudingui puikiai tiks ir šiek tiek padžiūvusi duona – deserto kokybei tai neturės jokios įtakos“, – sako R. Kubiliūnienė.
Duonos pudingui reikės:
6 riekelių šviesios duonos
Dviejų valgomųjų šaukštų tirpinto sviesto
Vieno ar dviejų puodelių razinų
4 plaktų kiaušinių
2 stiklinių pieno
3/4 puodelius balto cukraus
1 arbatinio šaukštelio cinamono
1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
Duonos pudingo gamyba
Sulaužykite duonos gabalėlius į kepimo skardą, apšlakstykite duoną tirpintu sviestu. Jei mėgstate, įberkite razinų. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius, pieną, cukrų, cinamoną ir vanilę. Plakite, kol viskas gerai susimaišys. Duoną apipilkite gautu plakiniu ir lengvai šakute paspauskite duonos gabalėlius, kad mišinys susigertų. Kepkite apie 45 minutes, kai apskrus, išimkite.
Naujausi komentarai