Į užkandinę lėkštę kalvele sudėti 30 g gūžinių salotų, 30 g radičio salotų, jas apdėlioti 30 g pomidorų skiltelių, 30 g agurkų gabalėlių. Ant viršaus užberti 10 g plonais griežinėliais supjaustyto ir išskaidyto poro.
Salotas apšlakstyti 40 g suplaktu Vincento saldžiarūgščiu aliejaus su medumi užpilu.
50 g sūdytos arba rūkytos lašišos supjaustyti plonomis juostelėmis, susukti roželėmis, išdėlioti ant salotų, papuošti krapų šakelėmis.
Saldžiarūgščiam aliejaus su medumi užpilui reikės 400 g alyvuogių aliejaus suplakti su 60 g 6 proc. obuolių acto arba citrinų sulčių, 75 g skysto medaus, 9 g druskos, 9 g išspausto česnako, 3 g maltos saldžiosios raudonos paprikos, 1 g maltų aitriųjų Kajeno arba aitriųjų paprikų.
Naujausi komentarai