Reikės:
500 g morkų,
2 šalotiniai svogūnai,
250 g obuolių,
40 g sviesto,
7 kadagio uogos,
2 čiobrelių ryšeliai,
800 ml paukštienos sultinio,
125 g grietinėlės,
1 daržinio builio ryšelis,
250 g cikorijų,
100 g rūkytos anties ar žąsies krūtinėlės,
druskos, pipirų.
Gaminimas. Nuskustas morkas supjaustyti griežinėliais. Obuolius nuskusti, supjaustyti plonomis skiltelėmis. Nuluptus svogūnus supjaustyti šiaudeliais ir apkepti 20 g sviesto. Apkepus svogūnams, sukrėsti morkas, obuolius ir šiek tiek pakepti. Sutraiškytas kadagio uogas, nubrauktus čiobrelių lapelius suberti į morkų mišinį. Supilti sultinį, paskaninti druska, pipirais ir apie 20 min. patroškinti. Tuo metu išplakti grietinėlę. Nuplovus ir nusausinus daržinį builį kelis jo lapelius atidėti papuošimui, likusius žiedus smulkiai sukapoti. Cikorijas perpjauti per pusę, pašalinti kietąją dalį, likusią dalį smulkiai supjaustyti ir trumpai apkepti likusiame svieste. Į apkeptas cikorijas suberti kapotą builį, supilti grietinėlę ir trumpai pašildyti. Sriubą sutrinti smulkintuvu, supilti į pašildytas lėkštes, paskaninti apkeptomis cikorijomis ir šiaudeliais pjaustyta mėsa, papuošti builio lapeliais.
Naujausi komentarai