O Gian Luca paruoš Italijoje labai mėgiamą jūros gėrybių užkandį. Kol kas juo teks mėgautis namuose, tačiau, tikimės, jau greitai bus galima pavaišinti ir draugus. Tai puikus pasirinkimas smagiems pasisėdėjimams vis šiltėjančiais vakarais.
Linksmieji vedėjai savo žiūrovus džiugins jau paskutinėje šio sezono laidoje, taigi nepraleiskite progos pasikrauti geros nuotaikos šį šeštadienį 9 val. per TV3 televiziją.
Jūros gėrybių užkandis La paranza
Jums reikės:
2 didesnių morkų;
1 cukinijos;
500 g krevečių be kiauto;
500 g kalmarų žiedų;
200 g kietagrūdžių miltų;
džiovintų bazilikų;
džiovintų krapų;
druskos;
pipirų;
aliejaus skrudinimui;
duonos ciabatta;
alyvuogių aliejaus.
Padažui:
4 šaukštų majonezo;
0,5 citrinos sulčių;
1 česnako skiltelės;
druskos;
pipirų.
Skustas morkas ir cukinijas supjaustyti pakankamai storais šiaudeliais. Kietagrūdžius miltus sumaišyti su prieskoniais ir druska. Krevetes ir kalmarų žiedus apvolioti miltų ir prieskonių mišinyje. Prikaistuvyje užvirti aliejų. Temperatūra turi būti ne mažesnė, nei 170 laipsnių.
Iš karto reikia pasiruošti lėkštę su popieriniu rankšluosčiu, kur reikės dėti skrudintas daržoves ir jūros gėrybes. Kai aliejus pakankamai įkaitęs, dėti kepti daržoves. Užtenka 2 minučių, kol jos pasieks auksinę spalvą. Ant karštų daržovių užberti druskos. Tokiu pačiu būdu kepti kalmarus bei krevetes. Taip pat užtenka 2 minučių, kol įgaus auksinį atspalvį.
Riekelėmis supjaustyti duoną ciabatta, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir paskaninti druska ir pipirais. Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje kol apskrus. Padažui sumaišyti majonezą su citrinos sultimis, druska, pipirais ir smulkiai tarkuota česnako skiltele.
Saldėsis Marshmallows
Jums reikės:
18 g želatinos;
80 g vandens;
200 g cukraus;
130 g invertinio cukraus;
100 g gliukozės sirupo;
40 vandens;
40 g grietinėlės;
80 g invertinio cukraus;
30 g liofilizuotų aviečių;
cukraus pudros.
Šokoladiniam gėrimui reikės:
400 g pieno;
200 g juodojo šokolado;
žiupsnelio druskos;
ledukų.
Želatinos lakštus sudėti į vandenį ir palikti, kad išbrinktų. Prikaistuvyje užvirti grietinėlę su 40 g vandens, cukrumi, invertiniu cukrumi ir gliukozės sirupu ir šiek tiek pavirti. Į plakimo indą sudėti 80 g invertinio cukraus, trintas liofilizuotas avietes, išbrinkintą želatiną ir karštą masę. Plakti iki standžių, purių, tvirtų putų.
Ant kepimo popieriaus dėti norimos formos konditerinį žiedą. Jei žiedo neturime, galima į norimą formą įtiesti kepimo popierių. Visą paviršių gausiai apiberti cukraus pudra. Supilti marshmallows masę ir išlyginti. Viršų vėl gausiai apiberti cukraus pudra, kad neišdžiūtų. Palikti nakčiai kambario temperatūroje.
Prie zefyrų puikiai tiks šaltas šokoladinis gėrimas. Tereikia pašildyti pieną ir į jį sudėjus šokoladą maišyti, kol ištirps. Įberti žiupsnelį druskos. Gėrimą supilti į stiklines su ledukais. Skanaus!
Naujausi komentarai