Gian Luca pamokys, kaip pasigaminti tradicišką itališką perlenktą picą „Calzone“. O kadangi tai bus mini „Calzone“, tai ji puikiai tiks tiek pietums namuose, tiek įsidėti į krepšį pasivaikščiojimui gamtoje su šeima.
O konditerijos profesionalas Ali pasiūlys desertą, kuris taip pat gali būti pateikiamas ne tik lėkštėje, bet jį galima pasiimti ir su savimi į gamtą, į darbą ar į kelionę. Tai yra sūrios karamelės ir žemės riešutų batonėliai, kurie yra ne tik skanūs, bet ir sušildys žvarbiomis dienomis.
Laidos vedėjai kviečia susitikti šeštadienį, 9 val., laidoje „Gardu Gardu“ per TV3 televiziją.
Perlenkta mini pica „Calzone“
Tešlai reikės:
600 g miltų
300 ml vandens (šilto)
15 g šviežių mielių
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
22 g druskos
Įdarui reikės:
400 ml konservuotų smulkintų pomidorų
1 šaukšt. džiovintų bazilikų
Druskos
Sūrio mocarela
Čiorizo dešros
Išberti miltus ant darbo stalo ir suformuoti šulinėlį. Į indą su šiltu vandeniu suberti mieles ir išmaišyti. Jos turi ištirpti. Įpilti aliejaus bei druskos ir vėl gerai išmaišyti. Skystį supilti į „šulinėlio“ vidurį ir atsargiai sujungti į vieną masę. Minkyti, kol tešla nebelips prie rankų bei stalo.
Tešlą įdėti į miltais pabarstytą indą, uždengti maistine plėvele ir palikti „pailsėti“ dviems valandoms. Tešla turi padvigubėti. Tešlą iškočioti iki 2-3 m storio. Paliekant tarpus ant tešlos išdėlioti įdaro ingredientus, perlenkti ir išspausti žiedu mini picas. Kad kepant neiširtų, kraštus užspausti šakute.
Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.
Sūrios karamelės ir žemės riešutų batonėliai
Biskvitui reikės:
300 g sviesto
170 g juodojo šokolado
5 kiaušinių
140 g miltų
370 g farino cukraus
4 g kepimo miltelių
Sūriai šokoladinei karamelei su riešutais reikės:
115 g cukraus
60 g cukraus sirupo
140 grietinėlės
120 juodojo šokolado
Žiupsnio druskos
200 g žemės riešutų
Glazūrai reikės:
300 juodojo šokolado
100 g aliejaus
Sviestą ištirpinti ir į jį suberti šokoladą. Maišyti, kol ištirps šokoladas. Į ištirpintą masę nuolat maišant įvesti kiaušinius.
Atskirame inde išmaišyti birius ingredientus ir abi mases sujungti. Maišyti iki vientisos masės. Ją išpiltį į kepimo popieriumi išklotą skardą ir tolygiai paskleisti.
Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Cukrų su sirupu kaitinti iki rusvos/auksinės spalvos (maišyti negalima). Nukelti nuo kaitros ir lėta srovele pilti pakaitintą grietinėlę nuolat maišant. Suberti šokoladą su druska, leisti apie 2 min pratirpti ir po to permaišyti iki vientisos masės. Gautą masę permaišyti su kepintais riešutais.
Jau galima formuoti batonėlius. Į kvadratinę formą dėti biskvitą. Ant viršaus užpilti karamelinę masę su riešutais. Išlyginti ir dėti į šaltytuvą atvėsti.
Glazūrai garų vonelėje ištirpinti šokoladą ir jį sujungti su aliejumi.
Atvėsusią batonėlių bazę karšto peilio pagalba išsipjauti iš formos ir supjaustyti apie 2 cm pločio juostomis. Batonėlio ilgis turėtų būti apie 6 cm. Medinių iešmelių pagalbą juos merkti į glazūrą ir palikti nuvarvėti ant grotelių. Galima puošti norimais pabarstukais.
Skanaus!
Naujausi komentarai