Pereiti į pagrindinį turinį

Savaitgalio pietums – perlenkta pica ir karamelės bei žemės riešutų batonėliai

2019-11-15 13:41
DMN inf.

Televizijos laidos „Gardu Gardu“ vedėjai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas nusiteikę tradiciškai ir siūlo pasigaminti visiems puikiai pažįstamus patiekalus.

Gian Luca pamokys, kaip pasigaminti tradicišką itališką perlenktą picą „Calzone“. O kadangi tai bus mini „Calzone“, tai ji puikiai tiks tiek pietums namuose, tiek įsidėti į krepšį pasivaikščiojimui gamtoje su šeima.

O konditerijos profesionalas Ali pasiūlys desertą, kuris taip pat gali būti pateikiamas ne tik lėkštėje, bet jį galima pasiimti ir su savimi į gamtą, į darbą ar į kelionę. Tai yra sūrios karamelės ir žemės riešutų batonėliai, kurie yra ne tik skanūs, bet ir sušildys žvarbiomis dienomis.

Laidos vedėjai kviečia susitikti šeštadienį, 9 val., laidoje „Gardu Gardu“ per TV3 televiziją.

Perlenkta mini pica „Calzone“

Tešlai reikės:

600 g miltų

300 ml vandens (šilto)

15 g šviežių mielių

3 valg. š. alyvuogių aliejaus

22 g druskos

Įdarui reikės:

400 ml konservuotų smulkintų pomidorų

1 šaukšt. džiovintų bazilikų

Druskos

Sūrio mocarela

Čiorizo dešros

Išberti miltus ant darbo stalo ir suformuoti šulinėlį. Į indą su šiltu vandeniu suberti mieles ir išmaišyti. Jos turi ištirpti. Įpilti aliejaus bei druskos ir vėl gerai išmaišyti. Skystį supilti į „šulinėlio“ vidurį ir atsargiai sujungti į vieną masę. Minkyti, kol tešla nebelips prie rankų bei stalo.

Tešlą įdėti į miltais pabarstytą indą, uždengti maistine plėvele ir palikti „pailsėti“ dviems valandoms. Tešla turi padvigubėti. Tešlą iškočioti iki 2-3 m storio. Paliekant tarpus ant tešlos išdėlioti įdaro ingredientus, perlenkti ir išspausti žiedu mini picas. Kad kepant neiširtų, kraštus užspausti šakute.

Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.

Sūrios karamelės ir žemės riešutų batonėliai

Biskvitui reikės:

300 g sviesto

170 g juodojo šokolado

5 kiaušinių

140 g miltų

370 g farino cukraus

4 g kepimo miltelių

Sūriai šokoladinei karamelei su riešutais reikės:

115 g cukraus

60 g cukraus sirupo

140 grietinėlės

120 juodojo šokolado

Žiupsnio druskos

200 g žemės riešutų

Glazūrai reikės:

300 juodojo šokolado

100 g aliejaus

Sviestą ištirpinti ir į jį suberti šokoladą. Maišyti, kol ištirps šokoladas. Į ištirpintą masę nuolat maišant  įvesti kiaušinius.

Atskirame inde išmaišyti birius ingredientus ir abi mases sujungti. Maišyti iki vientisos masės. Ją išpiltį į kepimo popieriumi išklotą skardą ir tolygiai paskleisti.

Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15 min.

Cukrų su sirupu kaitinti iki rusvos/auksinės spalvos (maišyti negalima). Nukelti nuo kaitros ir lėta srovele pilti pakaitintą grietinėlę nuolat maišant. Suberti šokoladą su druska, leisti apie 2 min pratirpti ir po to permaišyti iki vientisos masės. Gautą masę permaišyti su kepintais riešutais.

Jau galima formuoti batonėlius. Į kvadratinę formą dėti biskvitą. Ant viršaus užpilti karamelinę masę su riešutais. Išlyginti ir dėti į šaltytuvą atvėsti.

Glazūrai garų vonelėje ištirpinti šokoladą ir jį sujungti su aliejumi.

Atvėsusią batonėlių bazę karšto peilio pagalba išsipjauti iš formos ir supjaustyti apie 2 cm pločio juostomis. Batonėlio ilgis turėtų būti apie 6 cm. Medinių iešmelių pagalbą juos merkti į glazūrą ir palikti nuvarvėti ant grotelių. Galima puošti norimais pabarstukais.

Skanaus!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų