TV3 laidos „Gardu Gardu“, rodomos šeštadieniais 9 val., vedėjai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas turi net du gardžius pasiūlymus – sočius itališkus ir subtilius prancūziškus saldumynų mėgėjams.
Gian Luca siūlo rytą pradėti nuo sočios itališkos kiaušinienės Frittata. Ji yra kepama orkaitėje su įvairiais priedais – mėgstamomis daržovėmis, sūriais, vytintu kumpiu, dešrelėmis ir t.t. Rinkitės savo mėgstamiausius arba tiesiog tai, ką randate šaldytuve. Šį patiekalą pagaminti labai paprasta – pakanka apkepti daržoves, sudėti kitus priedus į kepimo indą, užpilti kiaušinio plakinio, šaunam į orkaitę ir netrukus jau galima mėgautis nuostabiai kvepiančiais pusryčiais.
Profesionalus konditeris Ali siūlo išsikepti nepaprastus prancūziškus cinamoninius keksiukus saldiems pusryčiams. Daug kas iš vaikystės prisimena šiltų cinamoninių bandelių kvapą, taigi šie keksiukai tikrai nuteiks nostalgiškai. Kas yra nuostabu, tai nereikės minkyti, kildinti tešlos, laukti – viskas daug paprasčiau. Keksiukus išsikepti išties paprasta, o tada prasideda įdomioji dalis. Dar šiltus reikia nardinti šiltame svieste ir apvolioti cinamono bei cukraus mišinyje. Taip, tai tikrai nuodėmingi pusryčiai, tačiau kiekvienas kąsnelis yra vertas negalvoti apie kalorijų kiekį. Kas gali būti geriau ryte, nei minkštas, kvapnus cinamoninis keksiukas su kavos puodeliu?
Itališka kiaušinienė Frittata
Jums reikės:
• 1 baklažano
• 1 cukinijos
• Šakelės vyšninių pomidoriukų
• 5 kiaušinių
• 80 g tarkuoto parmezano sūrio
• 50 g fetos sūrio
• Kelių riekelių vytinto parmos kumpio
• Balzaminio acto
• Alyvuogių aliejaus
• Druskos
• Pipirų
• Ciabatta duonos
• Salotų mišinio
Baklažaną ir cukiniją supjaustyti griežinėliais ir apkepti ant griliaus.
Pomidoriukus įdėti į kepimo formelę, apšlakstyti balzaminiu actu bei aliejumi, apibarstyti druska bei pipirias. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Kiaušinius išplakti su druska ir pipirais, Įmaišyti parmezano sūrio bei dalį smulkinto fetos sūrio.
Į kepimo formą ar kelias mažas formeles sudėti grilintą baklažaną ir cukiniją, užpilti kiaušinių plakiniu ir ant viršaus užberti likusio fetos sūrio. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
Ciabatta duoną supjaustyti griežinėliais ir paskrudinti ant grilio keptuvės. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, paskaninti pipirais ir ant kiekvienos riekelės uždėti po parmos kumpio riekelę.
Iškepusią fritatą patiekti su keptais pomidoriukais, salotomis, apšlakstytomis alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu, bei paskrudinta duona ciabatta.
Prancūziški cinamoniniai keksiukai
Keksiukų tešlai reikės:
• 70 g sviesto
• 115 g cukraus
• 1 kiaušinio
• 120 g pieno
• 170 g miltų
• 1 arb. š. kepimo miltelių
• ½ arb. š. cinamono
• ¼ arb. š. druskos
Glazūrai reikės:
• 100 g sviesto
• 0.5 stiklinės cukraus
• 3 valg. š. cinamono
Maskarponės kremui reikės:
• 100 g grietinėlės
• 300 g maskarponės sūrio
• 3 valg. š. cukraus pudros
• Šlakelio vanilės ekstrakto su sėklytėm
• 1 laimo žievelės
Išplakti sviestą su cukrumi, įmušti kiaušinį ir plakti iki purios kreminės konsistencijos. Atsargiai įmaišyti pieną.
Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską. Birius ingredientus sumaišyti su sviesto bei cukraus kremu. Plakti iki vientisos masės.
Baltymą išplakti iki putų konsistencijos ir pabaigoje įmaišyti į kekso masę.
Į formelę dėti po 50 g tešlos. Kepti iki 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Iškepusius ir šiek tiek pravėsusius keksiukus pamirkyti lydytame svieste ir apvolioti cukraus bei cinamono mišinyje.
Kremą pradėti nuo maskarponės sūrio. Jį reikia išplakti su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu. Tuomet supilti grietinėlę ir dar šiek tiek perplakti, kad kremas taptų vientisos konsistencijos. Įtarkuoti šiek tiek laimo žievelės, kad kremas taptų gaivesnis.
Iš kremo suformuoti ant keksiukų „kepurėles“.
Skanaus!
Naujausi komentarai