Sezamo trapučiai – kozinakai Pereiti į pagrindinį turinį

Sezamo trapučiai – kozinakai

2016-05-03 16:05
jokuboreceptai.lt

Šiandien gaminame kozinakus su sezamo sėklomis. Trapūs sezamo saldainiai per 15 minučių.

Sezamo trapučiai – kozinakai
Sezamo trapučiai – kozinakai / Pixabay nuotr.

Trapius karamelizuotus sezamo sėklų trapučius nėra sudėtinga pasigaminti namuose. Kaip ir karamelizuotų  riešutų atveju, prireik šiek tiek tikslumo ir ištvermės maišant. 

Sudėtinės dalys:

Medus, 1/4 stiklinės

Cukrus, 3/4 stiklinės

Sezamo sėklos, 1 stiklinė

Migdolų aromatas, pagal skonį

Sviestas, 2 v. šaukštai

Vanduo, 1 v. šaukštas

Druska, žiupsnelis

Gaminimas:

Dubenyje išsukame cukrų, kambario temperatūros medų (geriau būtų suskystėjęs) ir šaukštą vandens. Beriame žiupsnelį druskos ir dar kartą išmaišome. Masę sukrečiame į keptuvę ir kaitiname ant vidutinė kaitros maišant keletą minučių, kol masė suskystės ir ims burbuliuoti.

Tuomet į keptuvę beriame sezamo sėklas (gali būti prieš tai šiek tiek pakepintos, tačiau nebūtina; skonio reikalas) ir maišome kartu  su saldžia mase tol, kol ši įgaus rudą karamelinę spalvą. Tuomet patraukiame keptuvę nuo kaitros, įmaišome keletą šaukštų sviesto ir keletą lašų migdolų esencijos. Masę verčiame ant kepimo popieriaus, aplenkiame juo ir viršų. Iškočiojame paplotėlį į 5 mm storio lakštą ir aštriu peiliu supjaustome į  kvadratėlius. Leidžiame atvėsti ir sustingti.

Sezamo batonėliai (kozinakai) baigti. Skanaus!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra