Kaunietė Eglė Blinstrubaitė portalo kaunodiena.lt redakcijos darbuotojus neretai nustebina gardžiais patiekalais. Portalo skaitytojams mergina nepagaili ir patarimų bei originalių patiekalų receptų. Šįkart Eglė redakcijos kolektyvą pradžiugino iškepusi šokoladinį pyragą su bananais ir bazilikais. Šį pyragą siūlome pasigaminti ir jums.
Reikės:
150 g juodo šokolado;
130 g cukraus;
3 didelių kiaušinių;
150 g sviesto;
100 g miltų;
2 bananų;
25 žalio baziliko lapelių;
2 kepimo miltelių šaukštelių;
Gaminimas:
1. Ištirpinkite sviestą ir šokoladą. Tuomet gautą masę palikite kuriam laikui atvėsti.
2. Cukrų išplakite su 3 kiaušiniais. Į šią kiaušinių ir cukraus masę supilkitę gautą šokolado ir sviesto masę.
3. Gautą masę išmaišykite su kepimo milteliais.
4. Nulupkite ir susmulkinkite bananus. Taip pat susmulkinkite ir baziliko lapelius.
5. Susmulkintus bananus ir bazilikus suberkite į tešlą ir viską dar kartą gerai išmaišykite.
6. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite visą tešlą ir kepkite apie 35 – 45 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Nepamirškite pyrago pasmaigstyti švariu mediniu pagaliuku. Taip patikrinsite, ar pyragas jau tinkamai iškepęs. Galite skanauti ir su ledais.
Skanaus!
Naujausi komentarai