Pereiti į pagrindinį turinį

Šokoladinis pyragas su kokosu

2015-05-15 14:30
jokuboreceptai.lt
Šokoladinis pyragas su kokosu
Šokoladinis pyragas su kokosu / Shutterstock nuotr.

Subrendo dar vienas pyragas - favoritas. Saldus, minkštas ir vientisos konsistencijos, tiesiog tobulas pyragas. Daliname receptu!

Sudėtinės dalys:

Miltai, 2 stiklinės

Sviestas, 140 g

Vanduo, 5 v. šaukštai

Kiaušinis, 2 vnt.

Cukrus, 1 stiklinė

Sutirštintas pienas, 385 g

Kakava, 2 v. šaukštai

Vanilinis cukrus, 1/2 a. šaukštelis

Kokoso drožlės, 1 stiklinė

Druska, žiupsnelis

Gaminimas:

Pirmiausia, paruošime šokoladinio pyrago pagrindą. Gero pyrago pagrindo taisyklė vadinama 3 – 2 – 1: reikalingos 3 dalys miltų, 2 dalys sviesto ir 1 dalis atšaldyto vandens. Dvi stiklines miltų suberiame į dubenį, beriame žiupsnelį druskos ir šaukštą rudojo cukraus, įtarkuojame 1/3 stiklinės (80 g) sviesto. Rankomis ištriname tešlą iki šlapio smėlio. Padedame 10 min. į šaldytuvą.  Tuomet į šią tešlą įpilame 4-5 šaukštus šalto vandens (palaikyto 10 min. šaldiklyje). Tešlą ranka išminkome iki vientisos masės, išklojame ja kepimo formos (apie 22-25 cm. skersmens) dugną, užriečiame kraštelius. Šakute subadome išklotą pagrindą ir padedame į šaldytuvą kartu su kepimo forma (15-20 min.).

Pradedame ruošti šokoladinio pyrago įdarą. Produktų maišymo tvarka čia ne paskutinėje vietoje. Dubenyje el. plaktuvu išplakame du kiaušinius su 3/4 stiklinės cukraus. Supilame kambario temperatūros saldintą sutirštintą pieną (1 x 380 g skardinė), išmaišome.

Kitame dubenyje sumaišome kakavą, 1 v. šaukštą miltų, 1/4 stiklinės cukraus ir žiupsnelį vanilinio cukraus. Šį mišinį supilame į pagrindinį dubenį su pyrago įdaru. Pridedame 4 v. šaukštus minkšto kambario temperatūros sviesto (bus apie 60 g) ir kruopščiai įmaišome į tešlą. Paskutinis ingredientas – kokoso drožlės. Supilame kaupiną stiklinę jų į šokoladinio įdaro masę ir išmaišome. Įdaras baigtas!

Išimame pyrago pagrindą iš šaldytuvo, supilame įdarą į vidurį. Folija aplenkiame pyrago kraštus, kad pyrago pagrindo kraštai neapskrustų anksčiau laiko. Dedame pyragą kepti 40 min. iki 175-180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Praėjus šiam laikui, pašaliname apsauginę foliją ir kepame dar 10 min., kol pyrago pagrindo krašteliai paruduos.

Šokoladinį pyragą valgome atvėsintą (laikome šaldytuve). Skanaus!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų