Kai už lango vėsu, norisi tik šilto maisto, o organizmą visada sušildo sriuba.
Reikės:
300 g lašišos,
3 bulvių,
1 svogūno,
3 v. š. sviesto,
1 petražolės šaknis,
200 ml grietinėlės,
1 l žuvies sultinio,
1 gabalėlis saliero gumbo,
ryšulėlis krapų,
žiupsnelio šviežiai maltų baltųjų piprų,
druskos (pagal skonį).
Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais. Saliero gumbą ir petražolės šaknį sutarkuokite stambia trintuve. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Kai dailiai apskrus, sumeskite tarkuotus salierus ir 10 min. pakepkite. Svogūnų ir salierų masę krėskite į puodą su sultiniu, sumeskite bulves ir virkite, kol jos suminkštės.
Supilkite grietinėlę, dar kartą užkaitinkite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais baltaisiais pipirais. Lašišą nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinusi sumeskite į puodą. Virkite apie 4 min. Galiausiai suberkite krapus, puodą uždenkite ir apie 10 min. palikite pastovėti, kad susimaišytų skoniai.
Dalį lašišų išgriebkite. Sriubą iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu. Išpilstykite į lėkštes, sudėkite likusius žuvies gabalėlius, papuoškite krapų šakelėmis. Skanaus!
Naujausi komentarai