Įvairūs užkandžiai šiandien jau tapo įprastu meniu, tačiau vis dar galima nustebinti netikėtais ingridientais, pavyzdžiui – "mėsainis" ne su mėsa, o su lęšiais.
Reikės:
1 vnt. nedidelės duonelės,
0,5 st. lęšių,
1 st. maltų džiūvėsių,
1 svogūno,
2 skilt. česnako,
2 v. š. alyvuogių aliejaus,
0,5 a. š. kario,
100 ml virinto vandens,
1 gerai prinokusio avokado,
1 raudonojo svogūno,
1 nedidelio Pekino kopūsto,
1 v. š. šviežių žaliosios citrinos sulčių,
žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
Oranžinius lęšius užmerkite 3–4 valandoms. Jei rinksitės žalius lęšius, galite užmerkti juos iš vakaro. Išmirkusius išskalaukite ir išvirkite.
Atvėsusius lęšius, džiūvėsius, smulkintą svogūną ir česnako skilteles, alyvuogių aliejų, vandenį supilkite į elektrinį smulkintuvą ir išmaišykite iki vientisos masės.
Suberkite karį, pagal skonį druskos bei pipirų ir dar išmaišykite.
Drėgna ranka formuokite nedidelius maltinukus ir dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min.
Avokadą nulupkite, padalykite į kelias dalis, mėlynąjį svogūną supjaustykite. Suberkite į elektrinį trintuvą. Įpilkite žaliųjų citrinų sulčių, įberkite pagal skonį druskos, maltų juodųjų pipirų ir sutrinkite.
Duonelę per vidurį įpjaukite, užtepkite avokado užtepo, dėkite vieną ar du (priklausomai nuo dydžio) lęšių maltinukus, ant viršaus uždėkite saujelę smulkintų Pekino kopūstų. Su šiais lęšių mėsainiais labai dera rauginti arba marinuoti agurkai. Skanaus!
Naujausi komentarai