Pereiti į pagrindinį turinį

Švenčių stalui – grūdų ir sėklų kepinys "Degantis saulės ratas"

2013-12-21 16:00
DMN inf.

Kauno "Šilo" pradinė mokykla yra unikali tuo, kad puoselėja etninę kultūrą. Anot mokytojos Rūtos Žičkevičienės, pradinukai, pavyzdžiui, žino, kad tamsiausiu metų laiku tinkamiausias valgis yra tas, kuris paruoštas iš sėklų.

Tad moksleiviai, talkinant sveikos mitybos žinovams, šiomis dienomis sukūrė ypatingą patiekalą, tinkantį advento laikotarpiui. Tą patiekalą jie pavadino "Degantis saulės ratas". Mat ir maži, ir dideli šiuo metu yra labai pasiilgę saulės – šviesos ir gyvybės šaltinio.

Ruošdami šį patiekalą, vaikai lyg maldą kartojo: "Saulę, ugnį kurti – pasauliu džiaugtis." Paruošę "Degantį saulės ratą", vaikai linkėjo visiems daug šviesos, ramybės ir mūsų meilės siunčiamų spindulių.

Šventiniam patiekalų konkursui – Degantis saulės ratas

Patiekalui pagaminti reikės:

2 stiklinių avižinių dribsnių,
0,5 stiklinės saulėgrąžų branduolių,
0,5 stiklinės moliūgų sėklų,
0,5 stiklinės sezamo sėklų,
0,5 stiklinės medaus.
Galima pagardinti 1–2 šaukštais kakavos.

Gaminimas:

Avižinius dribsnius, saulėgrąžų, sezamo ir moliūgų sėklas (kiekvienas sėklas atskirai) pakaitiname sausoje keptuvėje. Pakaitiname medų ir viską sumaišome. Gerai išmaišytą masę suspaudžiame. Supjaustome norimo dydžio gabalėliais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų