Pereiti į pagrindinį turinį

Tailandietiška sriuba su lietuvišku prisilietimu

2016-04-19 13:45
jokuboreceptai.lt

Tegul šaknys tailandietiško sriubos, bet skonis - lietuviškas. Puiki sriuba su kokosų pienu ir grybais. Receptas paįvairinti kasdienį meniu!

Gardi morkų                        sriuba
Gardi morkų sriuba / Shutterstock nuotr.

Sudėtinės dalys:

Vištienos sultinys, 5 stiklinės

Vištiena, 200 g

Citrinžolė, pagal skonį

Imbieras, 1 a. šaukštelis

Kiniški grybai fungus, 1 stiklinė

Čili pipiras, 1/2 vnt.

Kokosų pienas, 400 ml

Citrinos sultys, 2 a. šaukšteliai

Kalendra, pagal skonį

Morkos, 2 vnt.

Bazilikas, pagal skonį

Svogūnų laiškai, pagal skonį

Gaminimas:

Kai kuriems sriuba be morkų, tai ne sriuba.

Citrinžolės stiebą smulkiai supjaustome, gerai patriname šakute, sumaigome.

Dideliame sriubos puode ant vidutinės kaitros šildome (pasūdytą) vištienos sultinį.

Į keptuvę dedame šiek tiek sviesto, apkepame tarkuotas morkas, smulkiais gabalėliais pjaustytą vištienos krūtinėlę, prieš baigiant apkepti, pridedame plonomis juostelėmis pjaustytą gabalėlį (1 cm ilgio) imbiero šaknies.

Morkas, vištieną, imbiero šaknį ir anksčiau sutrintą citrinžolę beriame į puodą su verdančiu sultiniu. Pridedame juostelėmis pjaustytų kiniškų grybų (šiuo atveju juodųjų), smulkiai pjaustyto čili pipiro (galime taip pat sumaigyti šakute). Verdame apie 15 min.

Sumažiname kaitrą ir supilame kokosų pieną. Verdame maišant apie 5-8 min. Įspaudžiame 2 a. šaukštelius citrinos sulčių, įmaišome 1 a. šaukštelį rudojo cukraus (citrinos sultimis, cukrumi ir čili pipiru reguliuojame harmoniją tarp rūgštumo, saldumo ir aštrumo).

Ant silpnos ugnies dar paverdame, kol vištiena visiškai išvirs (5 min.).

Supilstome sriubą į dubenėlius, pagardiname šviežiais svogūnų laiškais, kalendra, baziliku.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų