Sudėtinės dalys:
Vištienos sultinys, 5 stiklinės
Vištiena, 200 g
Citrinžolė, pagal skonį
Imbieras, 1 a. šaukštelis
Kiniški grybai fungus, 1 stiklinė
Čili pipiras, 1/2 vnt.
Kokosų pienas, 400 ml
Citrinos sultys, 2 a. šaukšteliai
Kalendra, pagal skonį
Morkos, 2 vnt.
Bazilikas, pagal skonį
Svogūnų laiškai, pagal skonį
Gaminimas:
Kai kuriems sriuba be morkų, tai ne sriuba.
Citrinžolės stiebą smulkiai supjaustome, gerai patriname šakute, sumaigome.
Dideliame sriubos puode ant vidutinės kaitros šildome (pasūdytą) vištienos sultinį.
Į keptuvę dedame šiek tiek sviesto, apkepame tarkuotas morkas, smulkiais gabalėliais pjaustytą vištienos krūtinėlę, prieš baigiant apkepti, pridedame plonomis juostelėmis pjaustytą gabalėlį (1 cm ilgio) imbiero šaknies.
Morkas, vištieną, imbiero šaknį ir anksčiau sutrintą citrinžolę beriame į puodą su verdančiu sultiniu. Pridedame juostelėmis pjaustytų kiniškų grybų (šiuo atveju juodųjų), smulkiai pjaustyto čili pipiro (galime taip pat sumaigyti šakute). Verdame apie 15 min.
Sumažiname kaitrą ir supilame kokosų pieną. Verdame maišant apie 5-8 min. Įspaudžiame 2 a. šaukštelius citrinos sulčių, įmaišome 1 a. šaukštelį rudojo cukraus (citrinos sultimis, cukrumi ir čili pipiru reguliuojame harmoniją tarp rūgštumo, saldumo ir aštrumo).
Ant silpnos ugnies dar paverdame, kol vištiena visiškai išvirs (5 min.).
Supilstome sriubą į dubenėlius, pagardiname šviežiais svogūnų laiškais, kalendra, baziliku.
Naujausi komentarai