Vasarai įpusėjus, kai daržovių turime vis daugiau, jas galime mėginti paruošti kiek kitaip...
Reikės
150 g miltų,
0,5 šaukštelio druskos,
80 g taukų,
2 svogūnų,
1 česnako skiltelės,
200 g salierų,
400 g morkų,
100 g bulvių,
2 šaukštų sviesto,
2 šaukštų miltų,
0,5 l mėsos sultinio,
500 g rūkytos mėsos,
1 poro,
druskos,
juodųjų pipirų.
Paruošimo būdas
Iš miltų, druskos, taukų ir 3 šaukštų šalto vandens užminkyti trapiąją tešlą. 30 min. palikyti ją šaldytuve, paskui iškočioti.
Nulupti svogūnus, česnaką. Salierą, morkas, bulves, česnaką, svogūnus supjaustyti kubeliais ir 10 min. troškinti su sviestu.
Viską apibarstyri miltais, supilti sultinį ir 8 min. virti ant vidutinės ugnies. Rūkytą mėsą supjaustyti kubeliais, porą – griežinėliais.
Rūkytos mėsos kubelius ir poro griežinėlius suberti į troškintas daržoves. Pagardinti pagal sonį ir užvirti. Viską sukrėsti į karščiui atsparų indą ir uždengti tešlos sluoksniu. Iš likusios tešlos galima išpjauti ornamentus ir jais papuošti tešlą. Tešlos viduryje išpjauti skylutę, kad troškinys galėtų kvėpuoti ir iškepti. Kepti reikia 15 min. Jeigu apkepui naudojamos šaldytos daržovės, patiekalą kepti 10 min. ilgiau.
Naujausi komentarai