Pereiti į pagrindinį turinį

Tėvelio lietiniai su bulvių padažu

2016-02-26 10:15
jokuboreceptai.lt
Google nuotr.

Lietuviškas aukštaitiškas lietinių su bulvių padažu receptas. Alkanų namuose nebus!

Sudėtinės dalys:

Kiaulienos šoninė, 80 g

Bulvės, 5 vnt.

Miltai, 16 v. šaukštai

Vanduo, 500 ml

Pienas, 50 ml

Kiaušinis, 2 vnt.

Aliejus, 2 v. šaukštai

Druska, pagal skonį

Cukrus, pagal skonį

Sviestas, 1 v. šaukštas

Svogūnas, 1 vnt.

Gaminimas:

Sotus, labiausiai aukštaitijoje paplitęs patiekalas pietums ar vakarienei.

Pirmiausia, užmaišome blynų tešlą. Dideliame dubenyje išplakame 2 kiaušinius, beriame po žiupsnelį druskos ir cukraus, įpilame du valgomuosius šaukštus aliejaus ir tiek pat pieno, gerai išmaišome.

Įpilame 500 ml vandens ir suberiame 16 v. šaukštų miltų – tešlą kruopščiai išplakame. Lietinių blynų tešla baigta!

Į verdantį pasūdytą vandenį sudedame ketvirčiais pjaustytas bulves.

Kepame blynus. Įkaitintą keptuvę patepame kempinėle, išmirkyta aliejuje, ir samčiu pilame tešlą blynui kepti, apkepame blyną iš abiejų pusių. Iškeptą blyną susukame į ritinį ir dedame į lėkštę, kurią uždengiame iki iškeps likę blynai.

Keptuvėje apkepame svogūną ir mažais kubeliais pjaustytą kiaulienos šoninę (galima ir lašinukus).

Išvirus bulvėms, jų nuovirą nupilame į atskirą dubenį, bulves sumaigome iki bulvių košės, pagardiname sviestu ir šlakeliu pieno, sudedame apkeptus svogūnus ir šoninę, supilame dalį nuoviro (kad gautųsi tirštas bulvių košės padažas).

Valgome blynelius “dažydami” į bulvių košės padažą. Skanaus!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų