Lietuviškas aukštaitiškas lietinių su bulvių padažu receptas. Alkanų namuose nebus!
Sudėtinės dalys:
Kiaulienos šoninė, 80 g
Bulvės, 5 vnt.
Miltai, 16 v. šaukštai
Vanduo, 500 ml
Pienas, 50 ml
Kiaušinis, 2 vnt.
Aliejus, 2 v. šaukštai
Druska, pagal skonį
Cukrus, pagal skonį
Sviestas, 1 v. šaukštas
Svogūnas, 1 vnt.
Gaminimas:
Sotus, labiausiai aukštaitijoje paplitęs patiekalas pietums ar vakarienei.
Pirmiausia, užmaišome blynų tešlą. Dideliame dubenyje išplakame 2 kiaušinius, beriame po žiupsnelį druskos ir cukraus, įpilame du valgomuosius šaukštus aliejaus ir tiek pat pieno, gerai išmaišome.
Įpilame 500 ml vandens ir suberiame 16 v. šaukštų miltų – tešlą kruopščiai išplakame. Lietinių blynų tešla baigta!
Į verdantį pasūdytą vandenį sudedame ketvirčiais pjaustytas bulves.
Kepame blynus. Įkaitintą keptuvę patepame kempinėle, išmirkyta aliejuje, ir samčiu pilame tešlą blynui kepti, apkepame blyną iš abiejų pusių. Iškeptą blyną susukame į ritinį ir dedame į lėkštę, kurią uždengiame iki iškeps likę blynai.
Keptuvėje apkepame svogūną ir mažais kubeliais pjaustytą kiaulienos šoninę (galima ir lašinukus).
Išvirus bulvėms, jų nuovirą nupilame į atskirą dubenį, bulves sumaigome iki bulvių košės, pagardiname sviestu ir šlakeliu pieno, sudedame apkeptus svogūnus ir šoninę, supilame dalį nuoviro (kad gautųsi tirštas bulvių košės padažas).
Valgome blynelius “dažydami” į bulvių košės padažą. Skanaus!
Naujausi komentarai