Įprasta yra gaminti tradicinį tinginį, tačiau juk kartais galima ir paimprovizuoti. Siūlome pasigaminti "Tinginį" su brendžiu.
Reikės
500 g sausainių "Gaidelis" arba "Selga",
1 indelio saldaus sutirštinto pieno,
200 g juodojo šokolado,
50 g lazdynų riešutų,
1 saujos džiovintų vyšnių,
2 šaukštų brendžio.
Paruošimo būdas
Džiovintas vyšnias nuplaukite ir užpilkite brendžiu. Tai galite padaryti iš vakaro arba bent prieš valandą iki pyrago ruošimo.
Sausainius sutrupinkite nedideliais gabalėliais.
Ištirpinkite šokoladą. Į jį įpilkite du šaukštus brendžio ir išmaišykite. Šokoladą supilkite į sutirštintą pieną ir gerai išmaišykite.
Trupintus sausainius sumaišykite su riešutais ir brendyje išmirkusiomis vyšniomis. Užpilkite sutirštinto pieno, šokolado masę ir labai gerai viską išmaišykite.
Suformuokite ritinėlį (galite suformuoti ir kitą norimą formą), įvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve porą valandų, kad sustingtų.
Naujausi komentarai