Su jo pasirinktu ingredientu picą išdrįstų suvalgyti tikrai ne kiekvienas.
T. Rimydis garsėja originaliais sprendimais virtuvėje, tačiau tai, kam jis ryžosi šįkart, nustebino net ir laidos vedėją Mindaugą Rainį. Profesionalus virtuvės šefas šįsyk vieną populiariausių patiekalų gardino… svirpliais.
Negana to, jis naudojo net kelių rūšių svirplius skirtingoms picos dalims gaminti. Maltus svirplius jis rinkosi picos padui, o skrudintus – patiekalo viršui papuošti.
„Svirplių bijoti nereikėtų, nes jie yra tai, ką žmonės valgė, ir tai, ką mes pradėsime valgyti dabar, ir valgysime ateityje. Manau, kad vėliau tai bus normalu“, – tikins virtuvės šefas.
TV3 nuotr.
Laidoje T. Rimydis pasakos, kad puikios picos pagrindas yra tobula tešla – būtent į ją jis įmaišys ir netikėtą skonį turinčių vabzdžių. Tačiau tokių drąsių T. Rimvydžio sprendimų išsigąsti nevertėtų – jis atiduos duoklę ir mėsos mėgėjams, mat savo picą papildomai gardins lietuvišku skilandžiu.
Begamindami originalią picą, T. Rimydis ir M. Rainys su žiūrovais pasidalins ir netikėtu prisipažinimu – kodėl, kai pirmąkart gyvenime ragavo šio patiekalo, jie neliko juo sužavėti?
Visi žino ir tai, kad italai niekuomet nevalgo picos su papildomu padažu, nes sugeba iškepti ją taip, jog jai daugiau nieko netrūktų. Savo tobulo padažo paslaptį laidoje atskleis ir T. Rimydis, kuris siūlys mariną padažą vėliau naudoti ir kitiems patiekalams. Galiausiai virtuvės šefas prabils ir apie kitas puikios tešlos paslaptis bei paaiškins, kodėl šešias valandas tešlą reikia laikyti šiltai, o po to – šaltai.
Tačiau tai – ne vienintelės kulinarinės idėjos, kurias išgirs laidos žiūrovai. Pasirinkęs labiau tradicinę picą, savo patarimais dalinsis ir kitas virtuvės šefas, Vylius Blauzdavičius, o M. Rainys papasakos, kaip pasirinkti idealius miltus šiam patiekalui.
TV3 nuotr.
Gardžiausi picų receptai ir dar negirdėti T. Rimydžio ir V. Blauzdavičiaus patarimai, kaip išsikepti tobulą picą – jau šį sekmadienį, „La Maistas“ laidoje 9.30 val. per TV3.
Naujausi komentarai