Šiandien gaminsime kalakutieną kinietiškai. Tuo pačiu metu: virsime ryžius, kepsime kalakutieną bei troškinsime daržoves.
Ryžiams reikės:
150 g ryžių;
1 v. šaukšto vyno acto;
1 v. šaukšto alyvuogių aliejaus;
½ a. šaukštelio kario.
Troškintoms daržovėms reikės:
1 morkos;
100 g cukinijos;
50 g žemės riešutų;
1 raudonosios paprikos;
100 g konservuotų ananasų;
¼ vnt. poro;
3 v. šaukštų citrinos sulčių;
80 ml sojos padažo;
2 v. šaukštų medaus (atšildyto);
Šviežių (arba džiovintų) baziliko lapelių;
Druskos;
3 a. šaukštelių kukurūzų krakmolo.
Kalakutienai reikės:
400 g kalakutienos krūtinėlės;
Žiupsnelio malto imbiero;
Žiupsnelio šviežiai maltų pipirų;
2 skiltelių česnako;
2 v. šaukštų majonezo;
3 v. šaukštų pomidorų padažo;
Kukurūzų krakmolo.
Gaminimas:
1. Iš anksto pasiruošiame mėsą – naudosime kalakutienos krūtinėlę. Ją supjaustome nedidelėm juostelėm, išmušam ir sumarinuojam. Marinatui naudojam smulkintą česnaką, baziliką, druską, šviežiai maltus pipirus, šlakelį citrinos sulčių, šiek tiek tarkuoto imbiero. Įdedam keletą šauktų majonezo, šaukštą pomidorų padažo viską gerai paskirstome ant mėsos, išmaišome ir palaikome keletą valandų.
2. Ruošiame ryžius. Suberiame ryžius į dubenį, keletą kartų nuplauname. Tuomet suberiame į verdantį vandenį, pagardintą šlakeliu vyno acto, žiupsneliu druskos ir šaukštu alyvuogių aliejaus. verdame apie 15 min., tuomet įmaišome malto kario prieskonio.
3. Kepame kalakutienos gabalėlius. Atskirai kiekvieną mėsos gabalėlį apvoliojame kukurūzų krakmole ir dedame į gerai įkaitintą keptuvę, aliejaus turi būti ne per mažai. Kepame kol kalakutienos gabalėliai gražiai apskrus ir įgaus aukso atspalvį.
4. Troškiname daržoves. Į įkaitintą gilią keptuvę pilame aliejaus ir dedame daržoves. Pirmiausia pakepiname smulkintą porą, tuomet beriame juostelėmis pjaustytą papriką ir morkas bei 7-10 min. patroškiname. Sudedame žemės riešutus, gabalėliais pjaustytą konservuotą ananasą bei cukiniją. Viską gerai išmaišome ir patroškiname keletą minučių. Keptuvės viduryje padarome tarpą, čia pilame iš anksto paruoštą padažą (sojos padažas, 2 v. šaukštai pomidorų padažo, 2 v. šaukštai atšildyto medaus, 2 v. šaukštai citrinos sulčių, žiupsnelis šviežiai maltų pipirų, 3 a. šaukšteliai kukurūzų krakmolo, smulkintų baziliko lapelių). Keptuvėje kruopščiai paskirstome saldžiarūgštį padažą ir išmaišome su troškintomis daržovėmis.
Skanaus!
P.S. pakaks keturiems asmenims.
Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: [email protected].
Naujausi komentarai