Pereiti į pagrindinį turinį

Trinta morkų ir pastarnokų sriuba

2015-01-11 15:00
DMN inf.
Trinta morkų ir pastarnokų sriuba
Trinta morkų ir pastarnokų sriuba / Shutterstock nuotr.

Reikės (4 porcijoms)

3 stiklinių tarkuotų morkų,

3 stiklinių tarkuotų pastarnokų,

gabaliuko imbiero,

2 stiklinių daržovių sultinio,

0,5–0,7 stiklinės liesesnės grietinės,

žiupsnelio druskos,

pagal skonį baltųjų maltų pipirų,

1 šaukštelio citrinų sulčių.

Paruošimo būdas

Į įkaitintą keptuvę dėkite morkas, pastarnoką, imbierą, supilkite sultinį. Kai užvirs, sumažinkite ugnį, uždenkite ir kaitinkite apie 30 min. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
Gautą mišinį supilkite į plakiklį. Išplakite ir vėl perpilkite į keptuvę. Sudėkite grietinę ir dar šiek tiek pakaitinkite ant vidutinės ugnies. Suberkite druską, baltuosius pipirus, supilkite citrinų sultis. Šią sriubą galite patiekti ir karštą, ir šaltą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų