Reikės (4 porcijoms)
3 stiklinių tarkuotų morkų,
3 stiklinių tarkuotų pastarnokų,
gabaliuko imbiero,
2 stiklinių daržovių sultinio,
0,5–0,7 stiklinės liesesnės grietinės,
žiupsnelio druskos,
pagal skonį baltųjų maltų pipirų,
1 šaukštelio citrinų sulčių.
Paruošimo būdas
Į įkaitintą keptuvę dėkite morkas, pastarnoką, imbierą, supilkite sultinį. Kai užvirs, sumažinkite ugnį, uždenkite ir kaitinkite apie 30 min. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
Gautą mišinį supilkite į plakiklį. Išplakite ir vėl perpilkite į keptuvę. Sudėkite grietinę ir dar šiek tiek pakaitinkite ant vidutinės ugnies. Suberkite druską, baltuosius pipirus, supilkite citrinų sultis. Šią sriubą galite patiekti ir karštą, ir šaltą.
Naujausi komentarai