Norisi kažko šilto, sveiko ir ir tuo pačiu lengvo? Puikus pasirinkimas trinta morkų sriuba.
Reikės:
400 g morkų
50 g riešutų (pasirinkite savo mėgstamus)
žiupsnelio druskos
skiltelės česnako
mėgstamų prieskonių
lašo aliejaus (arba sviesto)
Gaminimas:
Nuskuskite morkas ir supjaustę sudėkite jas į puodą virti. Į vandenį įberkite žiupsnelį druskos, įpilkite aliejaus. Beverdant įmeskite perpjautą česnaką bei prieskonius.
Išvirus morkoms, sutrinkite jas blenderiu. Jei sriuba išėjo per tiršta, įpilkite dar virinto vandens. Paragaukite ar netrūksta prieskonių ir dar truputį pavirkite.
Išvirus sriubai, tiekite į lėkštes. Ant viršaus šiek tiek pabarstykite smulkintų riešutų. Skanaus!
Naujausi komentarai