Veganams ir vegetarams šis receptai, žinoma, netiks, bet tiems, kurie neužkirtę mėsos jaučiasi be jėgų ir energijos, galbūt pravers idėjos, kaip šaltą dieną sušildyti organizmą, kad žvarba aplenktų iš tolo. Šaltuoju sezonu mes, lietuviai, tampame šiaurinio krašto gyventojais, tad mūsų valgiaraščiuose lengvus, vėsinančius vasaros valgius vis dažniau keis aštrūs, rieboki, sunkesni patiekalai.
Reikės
1 kg šernienos kumpio be kaulo ir odos,
1 kg raugintų kopūstų,
2 svogūnų,
druskos pagal skonį,
maltų pipirų,
žvėrienos ar kitų mėgstamų mėsos prieskonių,
100 g grietinės,
aliejaus kepti.
Paruošimo būdas
Šernieną smulkiai supjaustykite, pabarstykite druska, pipirais, prieskoniais ir palikite marinuotis(nuo pusvalandžio iki paros). Storadugniame puode įkaitinkite aliejų ir sudėkite marinuotą mėsą. Kepkite pamaišydami, kol išgaruos sultys ir mėsa pradės skrusti, tada sudėkite pusžiedžiais pjaustytus svogūnus. Kepkite pamaišydami, kol svogūnai taps skaidrūs.
Suverskite ant mėsos raugintus kopūstus (jei jie labai rūgštūs, pabarstykite šiek tiek cukraus). Puodą uždenkite, troškinkite 10–15 min., tada viską gerai išmaišykite, įdėkite šaukštą grietinės ir uždengę troškinkite ant mažos ug
Naujausi komentarai