Trupininis pyragas su serbentų uogiene Pereiti į pagrindinį turinį

Trupininis pyragas su serbentų uogiene

2013-04-25 15:09
Trupininis pyragas su serbentų uogiene
Trupininis pyragas su serbentų uogiene / Jokūbo receptų nuotr.

Trupininis pyragas ir skanus, ir labai lengvai pagaminamas. Šiam receptui labai tinka serbentų uogienės įdaras - suteikia taip reikalingo gaivumo!

Pyragui reikės:

2 ½ stiklinės miltų;
3 kiaušinių;
250 ml serbentų uogienės;
1 stiklinės cukraus;
1 stiklinės aliejaus (arba ištirpdyto sviesto);
žiupsnelio druskos.

Gaminimas:

1.    Dubenyje kiaušinius išsukime su cukrumi, supilkime aliejų, gerai išmaišykime;
2.    Maišant suberkime miltus. Kai tešla ims kietėti, išminkykime ir suformuokime dvi tešlos dalis – vieną šiek tiek didesnę kaip kitą;
3.    Abi dalis įdėkime į šaldytuvą sušalti;
4.    Imkime didesniąją tešlos dalį ir sutarkuokime į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi (arba išteptą sviestu). Viduriniajam sluoksniui panaudokime serbentų uogienę. Ant viršaus užtarkuokime likusią tešlos dalį;
5.    Kepimo formą pašaukime į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkime 45 minutes.

Skaniai suvalgyti!
Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: [email protected].

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų