Pereiti į pagrindinį turinį

Vasara kvepia kepsniais ant grotelių

2015-06-19 07:00
DMN inf.
Asociatyv. nuotr.
Asociatyv. nuotr. / Shutterstock nuotr.

Jautiena ant grotelių

Reikės

1 kg jautienos filė,

3 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus,

5 valgomųjų šaukštų citrinų sulčių,

1 arbatinio šaukštelio druskos (pagal skonį),

1 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų (pagal skonį),

1 arbatinio šaukštelio medaus,

česnako skiltelės,

50 g sviesto,

aitriosios paprikos,

saujos mėgstamų žalumynų.

Paruošimo būdas

Supjaustykite kepsniams jautieną ir įtrinkite druska bei pipirais.

Paruoškite marinatą: sumaišykite citrinų sultis su alyvuogių aliejumi ir medumi. Apliekite juo kepsnius. Palaikykite kelias valandas, o dar geriau per naktį.

Paruoštus kepsnius dėkite ant grotelių ir apkepkite iš abiejų pusių. Prieš baigdami kepti, uždėkite ant kiekvieno po gabalėlį sviesto ir apibarstykite mėgstamais žalumynais ir smulkinta aitriąja paprika.

Skanaukite su šviežiomis salotomis arba vyšniniais pomidoriukais.

Gruziniški kepsniai

Reikės

1 kg druskos,

800 g kiaulienos kumpio arba nugarinės su lašinukais,

5 vidutinio dydžio granatų,

6–8 svogūnų,

prancūziško batono.

Paruošimo būdas

Prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis.

Nuplautą ir nusausintą mėsą supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais, nuluptus svogūnus – pusmėnulio forma. Kruopščiai nuplautus granatus perpjaukite per pusę.

Ant karštų žarijų saujomis suberkite kilogramą druskos, tada virš ugnies įtaisykite groteles su mėsos gabalėliais. Kepkite iš abiejų pusių, kol mėsa suminkštės ir šiek tiek apskrus.

Sudėjusi į gilų dubenį, ant viršaus suberkite svogūnus. Į delną dėkite po granato puselę ir kruopščiai ant mėsos išspauskite sultingas sėklas. Viską gerai sumaišykite švariomis rankomis.

Į gautą rausvą skystį mirkykite batono riekeles ir jomis užkąskite mėsos kepsnelius.

Šonkauliukai su imbieru

Reikės

1 kg šonkauliukų,

5 svogūnų laiškų,

česnako skiltelės,

1 gabaliuko (apie 3 cm) šviežios imbiero šaknies ir 0,5 valgomojo šaukšto malto imbiero,

1 valgomojo šaukšto sojų padažo,

4 valgomųjų šaukštų medaus,

3 valgomųjų šaukštų citrinų sulčių,

1 valgomojo šaukšto aliejaus.

Paruošimo būdas

Sudėkite šonkauliukus ant grotelių, įtvirtintų apie 10 cm nuo anglių, ir 7 min. kepkite vis pavartydami.

Sumaišykite padažo ingredientus (smulkintą česnaką, svogūnų laiškus, tarkuotą ir maltą imbierą, sojų padažą, medų, citrinų sultis, aliejų) į puodą, pastatykite jį ant silpnos ugnies ir, kai užvirs, pavirkite dar apie minutę.

Nuimkite šonkauliukus nuo grotelių, sudėkite į plokščią lėkštę ir apliekite padažu. Paskui vėl išdėliokite mėsą ant grotelių ir apie 10 min. kepkite.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų