Pirmoji vasaros pusė – vaistažolių ir kitų gamtoje randamų gėrybių rinkimo metas. Neretai sakoma, kad žoles laukuose geriausia rinkti iki Joninių, tačiau tai galima daryti ir vėliau, žinant, iki kada tam tikros žolės išsaugo savo geriausias savybes.
Vaistažolės turėtų būti renkamos ekologiškai švariose vietose, geriausia tai daryti giedrą dieną.
Eterinius aliejus kaupiantys augalai, tokie kaip paprastieji čiobreliai ar pipirmėtės džiovinami žemoje 25–30 laipsnių temperatūroje. Sultingi, vitaminų turintys vaisiai, tokie kaip avietės ar erškėčiai džiovinami 70–90 laipsnių temperatūroje. Žolelės naudojamos ne tik sveikatai stiprinti, bet ir atsigaivinti karštą dieną, šaltą arbatos gėrimą gaminame drauge.
Plačiau apie tai – LRT televizijos laidoje „Labas rytas, Lietuva“.
Naujausi komentarai