Pereiti į pagrindinį turinį

Vasaros karščius padės ištverti gaivus mėtų gėrimas

Vasaros pradžia – geriausias laikas rinkti įvairius augalus ir vaistažoles, skanauti šviežių gamtos gėrybių. „Gardžiame ryte“ kviečiame drauge pasigaminti itin gaivų šviežių ir džiovintų mėtų gėrimą.

Pixabay nuotr.

Pirmoji vasaros pusė – vaistažolių ir kitų gamtoje randamų gėrybių rinkimo metas. Neretai sakoma, kad žoles laukuose geriausia rinkti iki Joninių, tačiau tai galima daryti ir vėliau, žinant, iki kada tam tikros žolės išsaugo savo geriausias savybes.

Vaistažolės turėtų būti renkamos ekologiškai švariose vietose, geriausia tai daryti giedrą dieną.

Eterinius aliejus kaupiantys augalai, tokie kaip paprastieji čiobreliai ar pipirmėtės džiovinami žemoje 25–30 laipsnių temperatūroje. Sultingi, vitaminų turintys vaisiai, tokie kaip avietės ar erškėčiai džiovinami 70–90 laipsnių temperatūroje. Žolelės naudojamos ne tik sveikatai stiprinti, bet ir atsigaivinti karštą dieną, šaltą arbatos gėrimą gaminame drauge.

Plačiau apie tai – LRT televizijos laidoje „Labas rytas, Lietuva“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų