Pereiti į pagrindinį turinį

Virtuvės šefas: maistas – nuotykis visoms juslėms (receptai)

2017-03-01 08:57
DMN inf.

Trijų „Michelin“ žvaigždučių restorano „The Fat Duck“ savininkas ir pasaulinio garso virtuvės šefas Hestonas Blumenthalis visuomet sako, kad maistas yra kur kas daugiau, nei vien tik produktų kombinacija. Jo manymu, tai yra istorija ir nuotykis visoms juslėms.

Virtuvės šefas: maistas – nuotykis visoms juslėms (receptai)
Virtuvės šefas: maistas – nuotykis visoms juslėms (receptai) / Pixabay nuotr.

Pateikiama keletas H. Blumenthalio klasikinių patiekalų receptų, kurie ne tik pamaitins, bet ir sukels nostalgiją, atgaivins prisiminimus. Vaizdo įrašuose H. Blumenthalis pasakoja, kaip pagaminti konkretų patiekalą, dalijasi savo maisto gaminimo patirtimi. Stebint kūrybinį procesą, daug galima sužinoti ir apie maisto gamybai naudojamus prietaisus.

„Kai kurios mano išrastos gamybos technikos būtų sunkiai įgyvendinamos be modernių šiuolaikinių virtuvės technologijų. Dažnai žmones tai baugina arba jie mano, kad zondų, skaitmeninių svarstyklių ar vandens vonelių panaudojimas kažkaip atima romantiką iš maisto ruošimo. Tačiau visa tai – aštrus peilis, maišytuvas ar šaldytuvas –  yra tik įrankiai ir priemonės, kurios palengvina maisto gaminimą ir prideda jam tikslumo, arba padeda sukurti tokius skonius ir tekstūras, kurias išgauti be šių įrankių būtų sunku“, – pasakoja virtuvės šefas savo knygoje „Hestonas Blumenthalis namuose”(„Heston Blumenthal at Home“).

Hestono grybų sriuba

Pasak H. Blumenthalio, šis receptas gali būti naudojamas kaip pagrindas kitoms sriuboms. Šiame recepte naudojamas trintuvas The Boss padeda Hestonui neištaškyti sriubos, kadangi prietaisas specialiai sukurtas karštų ingredientų maišymui.

Sriubai reikės:

10 g šitakių ir 10 g baravykų, išdžiovintų orkaitėje ir sutrintų į miltelius;

800 g pievagrybių, pjaustytų smulkiais kubeliais;

2 porų, pjaustytų plonais griežinėliais;

160 g sviesto;

2 svogūnų, pjaustytų;

1 mažos bulvės, pjaustytos;

1,5 kg daržovių sultinio;

50 g sauso baltojo vermuto;

druskos, pipirų.

Keptas viščiukas, tinkamas valgyti karštas arba šaltas (salotoms)

Sakoma, kad nėra daug būdų, kaip blogai pagaminti viščiuką. Ir yra daugybė būdų pagaminti skanų viščiuką. Mūsų gyvenimas vis spartesnis, todėl tiesiog būtina kiekvienuose namuose turėti išmaniąją orkaitę, kuri visą sunkų darbą padaro už jus.

Jums reikės:

1-1,5 kg viščiuko;

30 ml sauso baltojo vyno;

1 citrinos;

125 g sviesto;

juodųjų pipirų;

čiobrelių;

90 g druskos.

Zefyrai, sugrąžinantys į vaikystę

Savo knygoje „Heston Blumenthal at Home” šefas pasakoja, kad yra tam tikras virtuvės reikmenų sąrašas, kuris privalo būti kiekvienuose namuose. Pirmiausia – skaitmeninės svarstyklės, kadangi kartais net ir mažiausia paklaida gali sugadinti patiekalą. Antroje vietoje – patikimas maišytuvas, kuris ne tik apsaugo jūsų rankas, bet ir sumaišo produktus žymiai patikimiau negu tai padarome rankomis. Abu šie prietaisai padės pasigaminti nuostabius zefyrus, kurie sugrąžins jus į vaikystę.

Jums reikės:

100 g kukurūzų miltų;

9 g želatinos;

250 g šviežių braškių;

400 g cukraus;

200 g kiaušinio baltymo;

100 g cukraus pudros (apibarstymui);

170 g gliukozės sirupo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų