Maisto gaminimas neleidžia užsisėdėti vienoje vietoje – visuomet reikia ieškoti ko nors naujo, ką būtų galima patiekti lėkštėje ir paragauti. Taip sako Vokietijos ginkluotųjų pajėgų virėjų komandos narys Sebastianas Schwarkas.
Vienas talentingiausių Bundesvero virėjų savo amato nesimokė universitete, nes, jo manymu, turintis diplomą žmogus nepradeda gaminti skaniau – tam reikia užsidegimo ir noro išmokti. O didžiausias jo įkvėpimo šaltinis – močiutės gaminti patiekalai.
„Grįžęs iš mokyklos visuomet rasdavau garuojančius pietus. Man didelę įtaką darė tai, kad vaikystėje kasdien gaudavau daug gero ir įvairaus maisto, kurį gamindavo mano močiutė. Pastebėjęs, kad jį paruošti nėra labai sunku, pats pradėjau gaminti. Bet močiutės lygio dar tikrai nepasiekiau“, – pasakoja S. Schwarkas.
Plačiau – LRT KULTŪROS laidoje „Euromaxx“.
Naujausi komentarai