Pereiti į pagrindinį turinį

Vištiena kiniškai

2015-07-08 14:50
DMN inf.
Vytauto Skuodo nuotr.

Receptas šiek tiek panašus į kinietiškai ruoštą "Gong Bao" vištieną. Gardūs rytietiški šeimos savaitgalio pietūs!

Sudėtinės dalys:

Vištiena, 400 g

Ryžiai, 150 g

Karis, pagal skonį

Riešutai, 100 g

Sojos padažas, 3 v. šaukštai

Česnakas, 4 skiltelės

Imbieras, pagal skonį

Svogūnas, 1 vnt.

Raudonoji paprika, 1 vnt.

Kukurūzų miltai, 2 v. šaukštai

Obuolių actas, 2 v. šaukštai

Druska, pagal skonį

Gaminimas:

Visų pirma pasigaminame vištienai marinatą: sumaišome šaukštą obuolių acto, du šaukštus sojos padažo, žiubsnelį druskos, šaukštą kukurūzų miltų, šaukštą sultinio. Vištienos krūtinėlę apipilame šiuo marinatu, gerai išmaišome ir paliekame pusvalandžiui pastovėti.

Orkaitėje pakepiname žemės riešutus (apie 20 min.) arba pakepiname tiesiog keptuvėje.

Pasiruošiame imbierą ir česnaką: abu supjaustome itin plonais griežinėliais.

Nuplauname ryžius (taip jie nesulips) ir suberiame į verdantį vandenį, pasūdome.

Įkaitiname keptuvę ir apkepame vištienos gabalėlius, sudedame juos į atskirą dubenį.

Į keptuvę pilame aliejaus, pakepiname (nedidelį) svogūną ir papriką. Sudedame vištieną ir riešutus, imbierą bei česnaką. Pilame sumaišytus ingredientus: du šaukštus sultinio (kad padažo būtų daugiau), du šaukštus sojos padažo, šaukštą medaus, šaukšą aliejaus (tiktų sezamo), šaukštą obuolių acto, įmaišome šaukštą kukurūzų miltų, pasūdome. Viską maišant patroškiname keletą minučių. Sudedame smulkintus baziliko lapelius ir išmaišome.

Išvirusius ryžius pagardiname kario prieskoniu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų