Reikės (6 porcijoms)
150 g juodojo šokolado,
50 g sviesto,
1 šaukšto grietinės,
3 kiaušinių baltymų,
2 šaukštelių citrinų sulčių,
5 šaukštų cukraus,
1 apelsino,
vandens.
Paruošimo būdas
Garų vonelėje išlydykite sviestą su šokoladu ir sumaišykite su šaukštu grietinės. Vientisą šokolado masę atidėkite į šalį.
Kiaušinius gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite su cukrumi ir citrinų sultimis iki purumo. Plakite plakikliu ir suberkite dalimis 2 šaukštus cukraus. Masė bus puresnė.
Į platų indą perpilkite šokolado mišinį ir ant viršaus užpilkite plaktus baltymus. Lėtai sumaišykite abu kremus – tai daryti geriausia silikonine mentele iš apačios į viršų. Turite gauti purų šokoladinį kremą. Supilkite jį į nedidelį maišelį, kurio vieną kamputį nukirpkite ir pro maišelio skylutę gražiai išspauskite kremą į desertines taures. Taurėse kremą dar apie pusvalandį atvėsinkite šaldytuve.
Labai plonai nulupkite apelsino žievelę. Reikės tik oranžinės dalies. Supjaustykite ją ypač plonais, bet ilgais siūlais ir sudėkite į nedidelį puodą. Įpilkite gerą stiklinę vandens ir užvirkite. Kai vanduo užvirs, nukoškite, vėl užpilkite vandens ir pakartokite tą patį.
Kad dingtų žievelių kartumas, taip jas nuvirti reikia du tris kartus. Kai žievelės jau nebus karčios, užpilkite jas 100 ml vandens ir suberkite 3 šaukštus cukraus. Viską gerai sumaišykite ir pavirkite ant mažos ugnies, kol išgaruos vanduo ir žievelės susicukruos. Pagardinkite jomis paruoštus putėsius.
Naujausi komentarai