Pereiti į pagrindinį turinį

Žuvienė iš lašišos ar upėtakio

2014-08-02 06:00
DMN inf.
Shutterstock nuotr.

Vasarą galbūt rečiau norisi šiltos sriubos, tačiau ne įprastas patiekalas, kuris būtent šiuo metų laiku ypač gardus – tai žuvienė.

Reikės

500 gramų lašišos arba upėtakio,

krapų,

petražolių,

salierų,

juodųjų pipirų,

2 bulvių,

1 morkos,

0,5 poro,

1 pomidoro,

2 skiltelių česnako,

200 g grietinėlės,

druskos,

50 g degtinės.

Žuvienė iš lašišos ar upėtakio

Lašišą ar upėtakį supjaustyti nedideliais gabalėliais. Bulves, morkas supjaustyti kaip sriubai, porą – nestambiais griežinėliais, pomidorą nulupti ir susmulkinti kubeliais. Česnaką susmulkinti smulkiai.

Į puodą su vandeniu sudėti virti bulves ir morkas. Keptuvėje pakepinti pomidorą, porą ir česnaką. Supilti į puodą su verdančiomis daržovėmis. Pasūdyti, negailėti pipirų – sriuba turi būti kvapni ir aštroka.

Kai daržovės išverda, sudėti lašišą ar upėtakį ir virti 10 min. Tada supilti grietinėlę, degtinę ir susmulkintas prieskonines žoleles.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų