Vasarą galbūt rečiau norisi šiltos sriubos, tačiau ne įprastas patiekalas, kuris būtent šiuo metų laiku ypač gardus – tai žuvienė.
Reikės
500 gramų lašišos arba upėtakio,
krapų,
petražolių,
salierų,
juodųjų pipirų,
2 bulvių,
1 morkos,
0,5 poro,
1 pomidoro,
2 skiltelių česnako,
200 g grietinėlės,
druskos,
50 g degtinės.
Žuvienė iš lašišos ar upėtakio
Lašišą ar upėtakį supjaustyti nedideliais gabalėliais. Bulves, morkas supjaustyti kaip sriubai, porą – nestambiais griežinėliais, pomidorą nulupti ir susmulkinti kubeliais. Česnaką susmulkinti smulkiai.
Į puodą su vandeniu sudėti virti bulves ir morkas. Keptuvėje pakepinti pomidorą, porą ir česnaką. Supilti į puodą su verdančiomis daržovėmis. Pasūdyti, negailėti pipirų – sriuba turi būti kvapni ir aštroka.
Kai daržovės išverda, sudėti lašišą ar upėtakį ir virti 10 min. Tada supilti grietinėlę, degtinę ir susmulkintas prieskonines žoleles.
Naujausi komentarai