Šviesiai rožinė, nebyranti, minkšta afrikinio šamo mėsa neturi žuvies kvapo ir tai dažniausiai labai patinka vaikams, rašoma pranešime spaudai.
„Šios žuvies mėsa yra turtinga baltymais, omega rūgštimis bei vitaminais ir tinka įvairiems gaminimo būdams: kepimui, troškinimui, virimui. Užtenka subtiliai pagardinti kiekvienam patiekalui tinkančiais prieskoniais“, – pasakojo Lada Kalinina, bendrovės „jFish“ atstovė. Iš šios žuvies galima paruošti ne tik žuvienę, salotas, gurmaniškus karštuosius patiekalus, bet ir cepelinus bei Kijevo kotletus.
Šamo filė suktinukai, įdaryti sūriu ir prieskoniais
Patiekalui reikės (6 porcijos)
6 gab. šamo filė,
6 gab. rūkytos šoninės,
jūros druskos,
2 valg. šaukštų džiovintos paprikos,
150 g džiūvėsėlių,
200 g tepamo varškės sūrio,
2 valg. šaukštų smulkintų, konservuotų Jalapeno pipirų,
2 valg. šaukštų šviežių citrinos sulčių,
1 arbat. šaukštelio salierų druskos arba džiovintų salierų lapelių,
2 valg. šaukštų smulkintų svogūnų,
1 arbat. šaukštelio džiovintų čiobrelių,
2 arbat. šaukštelių džiovintų petražolių (įdarui),
Šakelės šviežių petražolių (serviravimui).
Gaminimas: Šoninę 10 minučių pakepinkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laips., kol lengvai apskrus.
Dubenėlyje sumaišykite džiūvėsėlius, sūrį, smulkintus Jalapeno pipirus, citrinų sultis, salierų druską, svogūnus, džiovintas petražoles ir čiobrelius.
Šamo filė pabarstykite druska. Ant file gabalėlio krėskite paruošto įdaro. Suvyniokite ir kiekvieną suktinuką apvyniokite pakepinta šonine, persmeigdami mediniu smeigtuku. Suktinukus pabarstykite džiovinta paprika. Dėkite į kepimo skardą ir kepkite apie 30 minučių.
Patiekite su citrinos griežinėliais ir petražolėmis.
Šamo maltinukai
Maltinukai lengvai virškinamas maistas. Pietų metu tai idealus patiekalas, kuris neapsunkina organizmo, bet suteikia energijos. Patiekalui paruošti rinkitės gyvą, šviežią, skrostą šamą arba jau paruoštą šamo file.
Patiekalui reikės (6 porcijos)
1 šviežias šamas arba 500-600 g šamo file,
1 morkos,
1 svogūno,
2 riekelių batono,
70 ml pieno,
30 g tirpinto sviesto,
1 kiaušinio,
1 valg. šaukšto krakmolo,
1 valg. šaukšto citrininių žuvies prieskonių,
Po žiupsnelį maltų juodųjų pipirų, maltų lauro lapelių, džiovintų čiobrelių, smulkintų žalių rozmarinų, smulkintų žalių bazilikų,
1 valg. šaukšto jūros druskos,
aliejaus (kepimui),
100 g maltų džiūvėsių.
Gaminimas: Žuvies mėsą be didesnių kaulų sumalti kartu su morka, svogūnu bei piene mirkytu ir nusunktu batonu. Įmušti kiaušinį, įdėti tirpintą sviestą, šaukštą krakmolo, suberti jūros druską ir prieskonius, išmaišyti. Ruošinį palikti pusvalandžiui. Maltinukus apvolioti džiūvėsiuose ir, apkepus aliejuje, troškinti uždengtoje keptuvėje, įpylus stiklinę vandens. Troškinti apie 15 min.
Naujausi komentarai