"Žvėryno smuklė" – kiekvienam išalkusiam Pereiti į pagrindinį turinį

"Žvėryno smuklė" – kiekvienam išalkusiam

2009-07-05 14:07
Pikantiškos pomidorų salotos su feta sūriu
Pikantiškos pomidorų salotos su feta sūriu / Gedimino Bartuškos nuotr.

Vos išvažiavęs iš Senamiesčio į Žvėryną pamatai "Žvėryno smuklę" (Pušų g. 7 / Vytauto g. 37). Nuolatiniai lankytojai gerai žino: čia jiems niekada neteks nusivilti.

Iš išorės "Žvėryno smuklė" neatrodo įspūdingai, tačiau užėjęs į vidų nustembi. "Išorės per daug keisti negalime – pastatas yra saugomų objektų sąraše, tačiau vidų stengėmės susitvarkyti kuo jaukiau", – paaiškino smuklės bendraturtė Natalija Ignatjeva.

Jauki aplinka, malonus aptarnavimas, gardūs valgiai – nors žodis "smuklė" labiau asocijuojasi su gėrimais, šios kavinės-baro lankytojai kur kas dažniau ateina pavalgyti, negu pasėdėti prie bokalo alaus.

Nenuostabu, kad patiekalus valgiaraštyje sunku suskaičiuoti – tai bendro kavinės savininkų ir virėjų darbo rezultatas. Kiekvieną sezoną, kai valgiaraštis atnaujinamas, kai kurių patiekalų ketinama atsisakyti, tačiau pamačius, kad yra žmonių, kurie juos labai mėgsta, jie paliekami ir dar pridedama kas nors naujo. Taip valgiaraštis kasmet darosi vis storesnis ir įmantresnis.

Kainos "Žvėryno smuklėje" nesikandžioja – dienos pietus čia galite užsisakyti maždaug už 13 litų, karštieji patiekalai – nuo 13,5 lito. Smuklėje gausu įvairių desertų, salotų, sriubų, šaltų ar karštų užkandžių. Ši smuklė – "Vilkmergės" alaus atstovė, todėl jis čia parduodamas už itin patrauklią kainą, o nuolatiniai lankytojai įvertino gardžius užkandžius prie šio vasarą nepamainomo gėrimo.

Beje, šio pilstomo alaus smuklėje galima užsisakyti savo šventėms – visą aparatūrą "Žvėryno smuklė" paskolins nemokamai, reikės tik sumokėti už gėrimo kiekį.

"Žvėryno smuklės" vadovai didžiuojasi, kad nuo pat atidarymo dienos prieš šešerius metus joje beveik nesikeitė darbuotojai. Juk lankytojams smagu, kai kasdien gali susitikti su jau pažįstamais padavėjais ar virėjais, pasišnekėti su jais, pasidalyti naujienomis. Taip klientų būrys kasdien auga. "Mums geriausia – reklama iš lūpų į lūpas", – šypsojosi N.Ignatjeva.


Keletas patiekalų, kuriuos galite rasti "Žvėryno smuklėje"


Jūros gėrybių sriuba (1 porc.)

Reikės:

300 ml vandens, 100 g jūros gėrybių mišinio, 10 g lukštentų krevečių, 30 g lašišos didkepsnio, 10 g daržovių sultinio, 3 g petražolių, 10 g alyvuogių, 5 g porų, 10 g kininių kopūstų, 30 g grietinėlės, žuvies prieskonių.

Kaip pasigaminti:

Užvirinkite vandenį, įberkite sultinį, sudėkite stambiais gabaliukais supjaustytą lašišą. Virkite ant vidutinės ugnies apie 3–4 minutes. Atitirpinkite jūrų gėrybes ir išlukštentas krevetes. Porus supjaustykite žiedais, kininius kopūstus – šiaudeliais ir viską sudėkite į sultinį. Įberkite alyvuoges ir sriubą pagardinkite prieskoniais. Viską virkite ant vidutinės ugnies apie 1–2 minutes. Suberkite šviežias petražoles. Sriubą patiekite su grietinėle.


Pikantiškos pomidorų salotos su feta (1 porc.)

Reikės:

Vyšninių pomidorų, saulėje džiovintų pomidorų, juodųjų alyvuogių, fetos, alyvuogių aliejaus, "Pesto" padažo, petražolių.

Kaip pasigaminti:

Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę, saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite šiaudeliais. Viską sudėkite į lėkštę. Ant daržovių dėkite fetą (nepjaustykite gabaliukais), alyvuoges. "Pesto" padažą sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir užpilkite ant salotų. Patiekalą papuoškite šviežiomis petražolėmis.


Karališki lietiniai (1 porc.)

Reikės:

2 vnt. lietinių blynų, 100 g grūdėtos varškės, 30 g sūdytos lašišos,10 g ikrų, 50 g grietinės, maltų juodųjų pipirų.

Kaip pasigaminti:

Šiaudeliais supjaustykite sūdytą lašišą ir dėkite ant lietinių blynų. 60 g grūdėtos varškės proporcingai sudėkite ant sūdytos lašišos. Pagardinkite pagal skonį maltais juodaisiais pipirais. Lietinius blynus suvyniokite į vamzdelius. Kepkite keptuvėje 110–120 laipsnių temperatūroje 2 minutes, apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Likusius 40 g grūdėtos varškės sudėkite ant pagamintų blynų. Ant grūdėtos varškės užbarstykite ikrus. Patiekalą patiekite su grietine.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra