Pereiti į pagrindinį turinį

116 metų japonė pripažinta vyriausiu pasaulio žmogumi

2024-08-22 21:08 diena.lt inf.

Guinnesso (Gineso) rekordų knygos duomenimis, japonė Tomiko Itooka (Tomiko Ituka), sulaukusi 116 metų, tapo vyriausiu pasaulyje žmogumi.

T. Itooka.
T. Itooka. / Scanpix nuotr.

Rekordas patvirtintas po 117 metų ispanės Marijos Branyas Moreros (Marijos Branjas Moreros) mirties anksčiau šią savaitę.

T. Itookos amžių ir gimimo datą – 1908-ųjų gegužės 23-iąją – patvirtino Gerontologijos tyrimų grupė, kuri patvirtina duomenis apie žmones, kuriems, kaip manoma, yra 110 metų ar daugiau.

T. Itooka gyvena slaugos namuose Hiogo prefektūros Ašijos mieste, kuris taip pat patvirtino jos gimimo datą. Ji perėmė seniausio pasaulyje žmogaus titulą po to, kai antradienį apie 117-metės M. Branyas Moreros šeima paskelbė apie jos mirtį.

Guinnesso rekordų knyga naująjį T. Itookos statusą patvirtino ketvirtadienį.

Pranešama, jog, kai moteriai buvo pasakyta, kad ji tapo vyriausiu pasaulio žmogumi, ji atsakė: „Ačiū.“

Šią frazę ji dažnai sako ir savo slaugos namų darbuotojams.

Prieš tris mėnesius T. Itooka atšventė savo gimtadienį, gavo gėlių, tortą ir mero atviruką. Kiekvieną rytą ji geria populiarų jogurto skonio gėrimą „Calpis“. Jos mėgstamiausias maistas yra bananai.

T. Itooka gimė Osakoje, vidurinėje mokykloje žaidė tinklinį. Ji ištekėjo būdama 20 metų, susilaukė dviejų dukterų ir dviejų sūnų, rašoma Guinnesso knygoje.

Antrojo pasaulinio karo metais T. Itooka vadovavo savo vyro tekstilės fabriko kontorai. Po vyro mirties 1979 metais ji gyveno viena Naroje, o po kurio laiko persikėlė į slaugos namus.

Ji du kartus yra įkopusi į 3 067 m aukščio Ontakės kalną ir mėgavosi ilgais žygiais net sulaukusi 100 metų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų