Pereiti į pagrindinį turinį

Aistros dėl suimto popiežiaus liokajaus

2012-06-13 23:59

Konfidencialios informacijos iš Vatikano nutekinimu žurnalistams įtariamas popiežiaus Benedikto XVI liokajus nėra atpirkimo ožys, pranešė Vatikanas.

Kai kurių Italijos žiniasklaidos priemonių versija, kad Paolas Gabrielė priklausė platesniam sąmokslininkų tinklui, kuriame buvo ir aukštesnio rango dvasininkų, "neatitinka realybės", sakė Vatikano atstovas Federikas Lombardis.

P.Gabrielei Vatikanas pateikė kaltinimus dėl "vagystėmis sunkinančiomis aplinkybėmis", jam gresia nuo 1 iki 6 metų laisvės atėmimo bausmė.

Jis kaltinamas nuo popiežiaus asmeninio sekretoriaus Georgo Gėnsveino stalo paėmęs šimtus dokumentų, tarp kurių buvo itin slaptų laiškų ir protokolų.

Nutekinti dokumentai, kuriuos paskelbė Italijos spauda ir kurie buvo publikuoti neseniai išleistoje knygoje "Jūsų Šventenybė", pakėlė šydą nuo daugelio Vatikano paslapčių, tarp kurių buvo Bažnyčios problemos dėl mokesčių, vaikų lytinio išnaudojimo skandalai ir derybos su atskilusiais kraštutinės linijos tradicionalistais.

Kalbėdamas apie P.Gabrielę F.Lombardi sakė, kad "apklausos atnaujinimas yra neišvengiamas. Tęsiamas tyrimui naudingos medžiagos analizavimas".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų