Pereiti į pagrindinį turinį

Aukcionuose – A.Hitlerio piešiniai

2009-04-18 09:00

Jei Vienos dailės akademija būtų priėmusi vieną vaikiną mokytis, galbūt nebūtų nei holokausto, nei Antrojo pasaulinio karo. Vis dėlto istorijos negalima pakeisti, bet galima pasižiūrėti ir net įsigyti to jaunuolio piešinių. Minimas vaikinas – nacistinės Vokietijos vadovas Adolfas Hitleris.

Balandžio pabaigoje dvi akvarelės su A.Hitlerio parašu bus parduodamos Pietų Vokietijos miesto Niurnbergo aukcione. Kiekvieno darbų – "Gehoeft" ("Sodyba" – vok.) ir "Hofanlage am Fluss" ("Ūkininko namas prie upės" – vok.), – nutapytų po 1914 m., pradinė kaina – 3,5 tūkst. eurų (apie 12 tūkst. litų).

Trylika A.Hitlerio akvarelių, įskaitant jo spėjamą autoportretą, balandžio 23 d. bus parduodamos ir Didžiosios Britanijos miesto Ladlou aukcione.

2006 m. A.Hitlerio 21 darbas Didžiojoje Britanijoje buvo parduotas už 118 tūkst. svarų sterlingų (šių dienų kursu 460 tūkst. litų).

Jaunystėje A.Hitleris norėjo tapti dailininku ir ketino stoti į Vienos dailės akademiją. Tačiau jam nepavyko įstoti, nes jo darbuose pasigesta talento. Jam patarė studijuoti architektūrą, tačiau A.Hitleris nepanoro atsisakyti savo kaip menininko ambicijų ir visi žino, kuo tai baigėsi.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų