Pereiti į pagrindinį turinį

Aušros bulvės kitaip

2008-09-13 09:00

Kelių didelių bulvių,
1 morkos,
svogūno ropelės,
200-300 g mėgstamos mėsos faršo,
1 kiaušinio,
pusės šaukšto miltų,
šaukšto aliejaus,
stiklinės pieno,
druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių.

Pirmiausia paruoškite mėsą. Keptuvėje su aliejumi pakepinkite pusę smulkiai pjaustytos svogūno ropelės, sudėkite ir paskirstykite mėsos faršą, pusę burokine trintuve smulkintos morkos. Viską maišydami kepinkite apie 10 min. Paskui įberkite druskos, prieskonių pagal skonį, miltų ir išmaišykite. Tada supilkite pieną ir maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės.

Jeigu neturite mėsos faršo, improvizuokite su virta dešra arba pieniškomis dešrelėmis.
Nuskustas bulves susmulkinkite burokine trintuve. Masę sumaišykite su kiaušiniu, puse tarkuotos morkos ir puse smulkiai pjaustyto svogūno ropelės, pagardinkite druska ir prieskoniais, sukrėskite į skardą. Ant viršaus sudėkite paruoštą mėsos padažą ir kepkite karštoje orkaitėje apie pusvalandį, ko bulvės bus minkštos.
Ragaukite su grietine, kefyru, rūgpieniu. Patiekalas labai sotus!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų