Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl aistros futbolui – dviračiu į Afriką

2009-07-21 23:59

Futbolo aistruolis iš Norvegijos ryžosi per metus dviračiu nuvažiuoti į Pietų Afrikos Respublikoje vykstantį pasaulio futbolo čempionatą ir pasiūti didžiausius futbolo marškinėlius pasaulyje.

Marškinėliai iš 51 šalies

Šių metų gegužę pradėjęs kelionę iš Norvegijos sostinės Oslo Bjornas Heidenstromas apsilankė ir Klaipėdoje. Visos savo odisėjos metu 41-erių keliautojas ketina aplankyti 51 šalį ir kiekvienoje gauti po kelerius futbolo marškinėlius.

Akcijos esmė – suvienyti futbolo visuomenę ir neužmiršti mažiausių futbolo klubų. Uostamiestyje besilankančiam norvegui buvo įteikti Klaipėdos „Atlanto“ futbolo ekipos marškinėliai su visų žaidėjų parašais.

B.Heidenstromas ketina surinkti per 2000 marškinėlių, iš kurių 2010 metais Pietų Afrikos Respublikoje vykstančio pasaulio čempionato metu bus kuriami didžiausi marškinėliai planetoje.

Padeda vietiniai gyventojai

Kaip teigia pats keliautojas, jis neturi daug pinigų, todėl daugiausiai važiuoja pro tas šalis, kuriose turi draugų.

„Neturiu daug lėšų, todėl važiuodamas stengiuosi apsistoti pas pažįstamus žmonės, kurie man suteikia pastogę bei maisto, – pasakojo norvegas. – Tokia kelionė yra didžiulis išbandymas, tačiau man tai patinka.“

Profesionaliame Norvegijos futbolo klube „Valerenga“ rinkodaros direktoriumi ir spaudos atstovu dirbantis vyriškis teigė, kad futbolininkai turi gerą širdį ir tai puikiai atspindės jo surinkti marškinėliai.

Netikėtumų neišvengia

Prieš atvykstant į Klaipėdą, B.Heidenstromas lankėsi Švedijoje, Suomijoje, Rusijoje, Estijoje bei Latvijoje. Svečias iš Skandinavijos neslėpė, kad sunkiausiai buvo Rusijoje.

„Ten tikrai labai pavojinga. Teko saugoti ir dviratį, ir visus kitus su savimi pasiimtus daiktus – svarbiausia marškinėlius, – komentavo norvegas. – Taip pat galiu pabrėžti, kad Rusijoje sunku susikalbėti angliškai ir man niekaip nepavyko suprasti jų rašto.“

Į kelionę B.Heidenstromas pasiėmė rankinę kamerą, fotoaparatą, mobilųjį telefoną, nešiojamąjį kompiuterį ir diktofoną. Šių prietaisų dėka dviratininkas nuolat palaiko ryšį su pasauliu ir praneša savo buvimo vietą.

Kol kas visos keliones metu B.Heidenstromas tik kartą pasinaudojo kita transporto priemone. „Stengiuosi visus atstumus įveikti dviračiu, tačiau Sankt Peterburge buvo netikėtumų ir teko šiek tiek pakeliauti traukiniu“, – šmaikštavo pašnekovas.

Lietuva paliko gerą įspūdį

Nors B.Heidenstromas Lietuvoje praleido tik kelias dienas, tačiau jau spėjo aplankyti Palangą ir susidaryti teigiamą įspūdį apie Lietuvą.

„Lietuviai labai svetingi ir malonūs. Jūsų paplūdimiai tarsi Ispanijoje, alus – pigus, o merginos – fantastiškos“, – komplimentus žarstė futbolo aistruolis.

Klaipėdos futbolo federacijos prezidentas Romualdas Jonaitis džiaugėsi tokio svečio vizitu uostamiestyje.

„Esu matęs žmonių, kurie kolekcionuoja marškinėlius, tačiau kad ryžtųsi tokiam žygiui, dar neteko girdėti, – teigė R.Jonaitis. – Labai malonu, kad jis aplankė ir mūsų miestą, noriu palinkėti jam didelės sėkmės.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų