Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl dainų konkurso – galvosūkiai

2008-11-15 09:00
Dėl dainų konkurso – galvosūkiai
Dėl dainų konkurso – galvosūkiai / Nerijaus Jankausko nuotr. Taktika: „Širdelės“ Ieva ir Alisa publikos simpatijas bandytų užkariauti ne sentimentalumu, o maištinga roko dvasia.

Nacionalines „Eurovizijos“ atrankas pakeisiančiame „Lietuvos dainų dainos“ konkurse skambės ir atlikėjų iš pajūrio balsai. Tikslus dalyvių sąrašas paaiškės maždaug po poros savaičių.

Ir ryžtas, ir dvejonės

Savo dainą konkursui jau pateikė klaipėdietis Vaidotas Valiukevičius-Milanno. Dalyvauti pasiryžę ir Violeta bei Vilius Tarasovai, tačiau žavioji scenos pora dar nėra apsisprendusi dėl kūrinio, kurį siūlytų. „Taip pat svarstome, ar mums vertėtų dainuoti po vieną, ar drauge. Galbūt galėtume paruošti ir tris skirtingus pasirodymus“, – svarstė V.Tarasovas.

Savo dainą konkursui planuoja pateikti klaipėdiečių duetas „Širdelės“. „Ieva ir Alisa intensyviai repetuoja, ieškoma originalių sceninių sprendimų. Tikimybė, kad jos pasirodys konkurse, siekia 90 procentų. Truputį dar kirba dvejonės dėl dainos, kurią planuojama pateikti“, – aiškino „Širdelių“ prodiuseris Gintaras Bendžius.

Duetas tikisi publikos simpatijas užkariauti su nuotaikinga, roko dvasios prisodrinta daina „Viens, du, trys“. Anot M.Bendžiaus, šiame kūrinyje galima įžvelgti feministinių užuominų. „Daina atspindi pačių merginų mintis. Manau, tai labai svarbu. Jei atlikėjas netikės savo daina, ja nepatikės ir publika“, – samprotavo prodiuseris.

Onsa pailsės

Deivydas ir Natalija Zvonkai dar nežino, ar susikaus dėl „Lietuvos dainų dainos“ laurų: „Svarstome. Dar yra laiko“.

Mindaugas Mickevičius-Mino teigė, kad konkurse dalyvauti neplanuoja. „Iki šiol atrankų į „Euroviziją“ nevertindavau rimtai. Jeigu naujoji tvarka pasiteisintų, nebeliktų ankstesniojo juokdarių parado, ateityje gal išmėginčiau savo jėgas“, – svarstė Mino.
Jau tris kartus nacionalinėse atrankose dalyvavęs palangiškis Tautrimas Rupulevičius-Onsa šiemet ramus: „Neplanuoju teikti savo dainos konkursui“.

Lauks kova Maskvoje

Dainų autoriumi ir atlikėju save įvardijantis Paulius Stalionis prisipažino, kad būta minčių sudalyvauti „Lietuvos dainų dainos“ konkurse, tačiau pristigo laiko pasiruošti. Sužinojęs, kad renginys taps atrankos į „Euroviziją“ pakaitalu, klaipėdietis nė kiek nebedvejojo, kad ant scenos lipti nenorėtų. „Lietuvos dainų dainos“ konkursas man būtų buvęs įdomus tik dėl galimybės pristatyti savo kūrybą“, – aiškino P.Stalionis.

„Lietuvos dainų dainos“ konkursą rengia Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija kartu su Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūra. Trijų geriausių dainų autoriai ir atlikėjai bus apdovanoti piniginiais prizais, o nugalėtojai laimės ir teisę atstovauti Lietuvai 2009-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkurse Maskvoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų