Pereiti į pagrindinį turinį

Derybos dėl C.Dulfer vyko trejus metus

2012-05-31 05:00
Derybos dėl C.Dulfer vyko trejus metus
Derybos dėl C.Dulfer vyko trejus metus / Organizatorių archyvo nuotr.

Žavioji ir neprilygstamoji Candy Dulfer į XVIII Klaipėdos pilies džiazo festivalio sceną lips jau šį šeštadienį. Organizatoriai neabejoja, kad galimybe ją išgirsti gyvai ir pasimėgauti improvizaciniu jos talentu, ir dar nemokamai, – pasinaudos ne tik visi Lietuvos melomanai, bet ir šalių kaimynių gyventojai.

Iki Klaipėdos pilies džiazo festivalio liko 1 diena

„Šios garsios olandų saksofonininkės atliekamas melodijas dauguma Lietuvos žmonių moka mintinai. C.Dulfer kompozicija “Lilly was here„, 1990-aisiais tapusi pasauliniu hitu, kurį į savo repertuarą įtraukia kone kiekvienas save gerbiantis saksofonininkas, ji nuolat skamba radijo laidose, renginiuose, šventėse, kavinėse. Candy pasirodymo Klaipėdoje sąlygas su jos vadybininkais derinome net trejus metus. Džiaugiamės, kad C.Dulfer atvyksta būtent šiais metais – per miesto jubiliejų ir 18-ąjį festivalio gimtadienį,“ – apie ilgą atlikėjos kelią į Klaipėdą pasakojo festivalio vadovė Inga Grubliauskienė.

Saksofonininkė atvyksta drauge su savo grupe. Komandoje – 13 muzikantų ir techninių darbuotojų. Šios „Grammy“ nominuotos atlikėjos pasirodymo laukia tiek „popso“, tiek lengvos instrumentinės muzikos, tiek nepretenzingo džiazo muzikos mėgėjai. Kiekviena jos išgrojama nata tarytum perskrodžia širdį ir paliečia iki gelmių. Gyvi šios itin charizmatiškos muzikantės pasirodymai, trykštantys energija, aistra ir temperamentu, improvizuotais dialogais su kitais instrumentais – yra stiprioji C.Dulfer pusė, didžiulė palaima visiems klausytojams.

C.Dulfer vadybininkai pateikė festivalio organizatoriams išsamų sąrašą reikalavimų, kurie labai tikslūs ir konkretūs, bet tikrai nėra kokie nors išskirtiniai ar įnoringi. Juose nurodyta, kokio lygio transportas turi juos pasitikti, pageidaujama pateikti „Perrier“ negazuotą vandenį, tik atvykus – lėktuvas atskrenda vidurnaktį – jai ir visai komandai turi būti paruošta šviežiai spaustų spanguolių, apelsinų bei ananasų sulčių, gero vyno bei sūrių rinkinys. Sąraše aiškiai akcentuota, kad maistas turi būti tik šviežias.

Iš oro uosto į uostamiestį atlikėją atveš erdvus autobusas. Beje, tas pats autobusas vėliau organizuotai atveš ir melomanus iš Vilniaus ir Kauno.

„Bilietai į C.Dulfer koncertą bet kur kitur kainuotų nuo 130 iki 180 litų, tačiau festivalio misija yra pristatyti pasaulyje vertinamus atlikėjus kuo didesnei auditorijai žmonių. Esame be galo dėkingi rėmėjams už išskirtinę galimybę Vakarų Lietuvos gyventojams išgirsti geriausius koncertus nemokamai,“ – sakė I.Grubliauskienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų