Pereiti į pagrindinį turinį

Dovanos ligoniukams – iš žvaigždžių rankų

2009-06-04 10:28
Po scenos ir televizijos žvaigždžių apsilankymo ligoninėje padaugėjo pliušinių žaislų.
Po scenos ir televizijos žvaigždžių apsilankymo ligoninėje padaugėjo pliušinių žaislų. / Tomo Raginos nuotr.

Pamačiusi koridoriumi žingsniuojantį estrados princą Rytį Ciciną, mažoji Kauno 2-osios klinikinės ligoninės Pulmonologijos skyriaus ligoniukė iš nuostabos papurtė galvą ir nosies galiuku prilipo prie palatos lango. Tame pačiame skyriuje dienas leidžiantys paaugliai akių negalėjo atitraukti nuo laidų vedėjos Aistės Paškevičiūtės. Paspausti rankos arba įsiamžinti nuotraukoje, vakar nebuvo leista nė vienam smalsuolių: šiame skyriuje guli plaučių ligomis ir atvira tuberkuliozės forma sergantys vaikai.

"Mūsų visuomenės bėda ta, kad ji nepripažįsta tuberkuliozės, o juk prieš dvejus metus nuo šios klastingos ligos mirė vaikas, – žvelgdama į ligoninės koridoriuje išsirikiavusias televizijos ir scenos žvaigždes, kalbėjo viena medikių. – Džiaugiuosi, kad esate neabejingi. Patikėkite, jūsų dovanos vaikams praskaidrins niūrią kasdienybę."

Rašymo lenta iš dainininko Egidijaus Sipavičiaus rankų, spalvinimo knygelės – iš stilisto Manto Petruškevičiaus dovanų krepšelio. Televizijos laidų vedėja Berneen kartu su vyru vaikams padovanojo šachmatus ir kitų stalo žaidimų. "Gal galite ant kompaktinių plokštelių palikti savo autografus? Vaikams bus daug džiaugsmo", – iš kišenės traukdama rašiklį, į dainininkę Ireną Starošaitę kreipėsi baltu chalatu vilkinti moteris.

Atlikėjai raitant savo parašus, kita scenos meistrė Gintarė Karaliūnaitė dovanų nepagailėjo ir ligoninės personalui. "Čia – ne reklama. Duodu, kol niekas nefilmuoja", – mamos arbatžoles medikėms bruko dainininkė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų