Pereiti į pagrindinį turinį

D.Rodmanas rado draugą

2013-03-04 23:59

Buvęs NBA žvaigždė Dennisas Rodmanas gyrė naująjį Šiaurės Korėjos lyderį, vadindamas jį nuostabiu vaikiu, o jo tėvą ir senelį – didžiais lyderiais, baigdamas "krepšinio diplomatijos" misiją Pchenjene.

Nors įtampa tarp JAV ir Šiaurės Korėjos labai padidėjo po neseniai Pchenjano įvykdyto branduolinio bandymo, buvęs sportininkas, anksčiau draugavęs su popmuzikos žvaigžde Madonna, tapo iškiliausiu amerikiečiu, susitikusiu su komunistinės valstybės vadovu Kim Jong Unu, ir kartu su juo stebėjo vienas krepšinio rungtynes.

Kim Jong Unas "panašus į savo senelį ir tėvą, kurie yra didūs lyderiai; jis yra nuostabus vaikis – labai atviras ir labai mylintis savo žmoną", – Kinijos valstybinė naujienų agentūra "Xinhua" citavo D.Rodmano žodžius prieš jam penktadienį išskrendant į Pekiną.

Apie stilingai besirengiančią Kim Jong Uno žmoną Ri Sol Ju mažai žinoma, tačiau ši moteris išprovokavo didelį sambrūzdį pernai liepą, kai pirmąkart buvo parodyta šalia šalies lyderio.

"Turite draugą visam gyvenimui", – D.Rodmanas sakė Kim Jong Unui ketvirtadienį po rungtynių tarp Šiaurės Korėjos krepšininkų ir JAV komandos, kurioje buvo klubo "Harlem Globetrotters" narių. Šis mačas baigėsi diplomatiškai korektiškomis lygiosiomis – abi komandos pelnė po 110 taškų.

NBA žvaigždės komentarai nuskambėjo pranešime, kurį įrašė Niujorke įsikūrusi žiniasklaidos bendrovė VICE, organizavusi D.Rodmano kelionę.

Nuotraukose D.Rodmanas matomas dėvintis tamsius akinius ir beisbolo kepuraitę, plojantis ir besijuokiantis šalia akivaizdžiai patenkinto Kim Jong Uno, vilkinčio mėlyną Mao stiliaus kostiumą, įsisegusio ženklelį su savo velionio tėvo Kim Jong Ilo (Kim Čen Iro) ir senelio Kim Il Sungo atvaizdais.

Jiedu taip pat buvo nufotografuoti linksmai leidžiantys laiką kartu per priėmimą po rungtynių, kur D.Rodmanas, pasirišęs ant kaklo rausvą skarelę ir dėvintis auskarus nosyje ir lūpoje, mėgavosi, regis, martiniu.

Pchenjanas aktyviai propaguoja Kimų dinastijos asmenybės kultą, tačiau daugelis Šiaurės Korėjos žmonių gyvena skurde: jiems stinga maisto, pasitaiko ir mirties atvejų nuo bado, kaip pasakoja humanitarinės pagalbos darbuotojai ir perbėgėliai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų