Pereiti į pagrindinį turinį

Frankenšteino lėlė ant stogo – penas dvasiai

2010-09-17 23:59
Persikraustymas: nuo visureigio Frankenšteinas persikėlė ant teatro stogo.
Persikraustymas: nuo visureigio Frankenšteinas persikėlė ant teatro stogo. / Vytauto Petriko nuotr.

Pripučiama guminė lėlė ant stogo – galimybė pamąstyti apie nūdienos socialines aktualijas. Arba tiesiog proga pagalvoti, kas buvo Frankenšteinas – vyras ar moteris.

Uostamiesčio centre, virš Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro įėjimo stogo praeivių akį šią savaitę traukė vėjo plaikstoma grėsmingos išvaizdos aukštaūgė lėlė.

Po praėjusį savaitgalį vykusios antiteroristinės akcijos vienas jos akcentų – siaubūnas Frankenšteinas – buvo įkurdintas ant teatro stogo. Nuimti lėlę privertė savaitės viduryje sustiprėjęs vėjas.

Pripučiama guminė lėlė buvo specialiai užsakyta teatralizuotam šou. Ji pagaminta Kinijoje, kur ši paslauga kainavo pigiau nei Lietuvoje.

Siuntinys Klaipėdą pasiekė per porą savaičių. Klaipėdiečiai lėles pirko iš kinų, kurie dažniausiai gamina velykinius ir kalėdinius kiškučius ir besmegenius. Kartu su Frankenšteinu atkeliavo ir vienu metru žemesnė lėlė, vaizduojanti baro šokėją.

Pasak Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovės Audronės Žigaitytės, tokios lėlės idėją prieš metus pamėtėjo uostamiesčio žiniasklaida. Laikraštyje buvo išspausdinta teatro nuotrauka, o virš jos – kita, su pamėklės atvaizdu.

Teatro vadovė sulaukia klausimų, ar Frankenšteino lėlė reklamuoja šį savaitgalį įvyksiančią operos-fantasmagorijos "Frank‘Einstainas – XXI amžius" premjerą. Ji sutiko mėgstanti viską sieti, tad lėlė tiko kaip akcijos ir operos jungtis.

Tačiau A.Žigaitytė tikisi, kad virš stogo plevėsavusi lėlė praeivius privertė susimąstyti apie save, savo elgesį, vaikus.

"Operoje paliestos svarbios ir aktualios temos, net iki homoseksualizmo apraiškų. Mūsų Frankenšteinas net nežino, kas jis yra – vyras ar moteris. Svarbu, kad žmogus susimąstytų apie save, savo elgesį, vaikus. Net nebūtina, kad jis ateitų į teatrą", – tikino kompozitorė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų