Pereiti į pagrindinį turinį

Per garsus – į kito žmogaus širdį

2013-02-14 09:09
Per garsus – į kito žmogaus širdį
Per garsus – į kito žmogaus širdį / Vytauto Petriko nuotr.

Švęsti Valentino dieną galima ne tik vienas kitam dovanojant širdeles ar sakant gražius žodžius. Klaipėdiečiams šiandien siūloma tapti „skambančiais bendrakūrėjais“.

Šįvakar įvairaus amžiaus žmonės – nuo vaiko iki senjoro – kviečiami į Simono Dacho namus paminėti ne tik Valentino, bet ir Pasaulinės gydymo garsu dienos. Renginyje laukiami ir turintys poras, ir vieniši žmonės.

Nemokamame renginyje bus galima daugiau sužinoti apie garsus bei jų terapiją, padainuoti ar išbandyti skambančių dubenų poveikį.

Renginio organizatorė muzikologės išsilavinimą turinti bei į garsų terapiją besigilinanti Diana Dainytė-Uribe tikina, kad per Valentino dieną smagu ne tik pačiam sulaukti šiltų žodžių, bet ir juos dovanoti.

Ir tai nebūtinai turi būti konkretus žmogus – meilės jausmą ar gerus linkėjimus galima pasiųsti ir mūsų planetai Žemei, niokojamai ekologinių katastrofų bei gamtos stichijų. Tai pasiekti padeda garsas, kartais gebantis žmones suvienyti be jokių žodžių.

Prieš ketverius metus, minint Valentino ir Pasaulinę gydymo garsu dieną, buvo atliktas tarptautinis projektas, užfiksavęs, kad Žemė reaguoja į garsus. Tad šiemet pirmą kartą šią dieną siūloma paminėti ir uostamiestyje.

Pasak D.Dainytės-Uribes, norintiems pajusti garsų poveikį nebūtina išlavinta klausa ar muzikinis išsilavinimas. Atvirkščiai, renginyje laukiami tie, kurie mano neturintys balso, klausos ar tiesiog drovisi dainuoti.

Kaip pastebi pašnekovė, užsiėmimai su skambančiais dubenimis, arba dar kitaip vadinamais stovinčiais varpais, padeda atsikratyti kompleksų bei išlaisvinti savo prigimtį. Susirinkusių žmonių pokyčiai tampa akivaizdūs – juos užlieja patys geriausi ir tauriausi jausmai.

Unikaliomis skambančių dubenų savybėmis yra susidomėję ir mokslininkai. Patvirtinta, kad garsai daro įtaką smegenims, širdies ritmui, kraujospūdžiui, nervų ir endokrininei sistemai. Pastebima, jog jie taip pat padeda mažinti stresą, įtampą ir grąžina harmoniją.

„Suskambėti arba tiesiog švęsti Valentino dieną kitaip bus visos sąlygos“, – tikino D.Dainytė-Uribe.

Skambantys dubenys sveria nuo kelių šimtų gramų iki kelių kilogramų. Jie būna lieti, kalti arba panaudotos abi technikos.

Kur? S.Dacho namai (Jūros g. 7).

Kada? Vasario 14 d. 18 val.

Kaina? Nemokamai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų