Šis patiekalas – idealus įsitikinusiesiems, kad Naujųjų naktį svarbi gera draugija, o ne perpildytas skrandis.
400 g kietojo griujerio sūrio,
400 g puskiečio sūrio „Vacherin Fribourgeois“,
1 česnako skiltelė,
4 arbatiniai šaukšteliai krakmolo,
350 ml sauso baltojo vyno
1 šaukštelis citrinų sulčių,
20 ml vyšnių brendžio,
šviežiai maltų pipirų,
muskato.
Nuluptą česnako skiltelę perpjauti per pusę ir ja ištrinti fondiu indą (česnako mėgėjai skiltelę gali ir tiesiog supjaustyti). Sūrius sutarkuoti smulkia trintuve. Į fondiu indą supilti vyną, citrinų sultis, suberti sūrius ir šildyti ant nedidelės ugnies. Kai sūriai ištirps, nuolat maišant aštuoniukėmis, supilti vyšnių brendžio ir krakmolo mišinį (krakmolą galima sumaišyti ir su šaltu vynu). Nuolat maišant kaitinti mišinį, kol jis užvirs ir taps klampus. Paskaninti pipirais, muskatu.
Mirkymui skirtą duoną supjaustyti kubeliais, galima paskrudinti orkaitėje.
Šveicarai fondiu užgeria juoda nesaldinta arbata, kartais – vyšnių brendžiu, originaliausieji sykiu patiekia ir balintos kavos.
Kad bevalgant fondiu neprisviltų, nepamiršti maišyti aštuoniukės formos judesiais. Galima tarp kaitintuvo ir puodo padėti ploną metalinę lėkštelę.
Naujausi komentarai