Tokijas išsaugojo "Michelin" vadovo pasaulio gurmanų sostinės titulą, nors jame esančių trijų žvaigždučių restoranų skaičius šiek tiek sumažėjo.
Tai jau šešti metai iš eilės, kai dėl maisto pamišusios Japonijos sostinė gauna aukščiausią "Michelin" vadovo, kurį daugelis laiko puikaus maisto biblija, leidėjų įvertinimą.
Tokijas taip pat sulaukė pagyrų už tai, kad jame yra daugiausia trimis "Michelin" žvaigždutėmis pažymėtų restoranų, nors jų skaičius ir sumažėjo iki 14. Pernai tokių restoranų buvo 16.
"Japonijos gurmaniškoji virtuvė yra dar kūrybiškesnė, labiau įkvėpta ir išradingesnė nei anksčiau", – sakė "Michelin" vadovų tarptautinis direktorius Michaelas Ellisas.
Šie apdovanojimai Japonijoje, kuri turi senas nusimanymo apie maistą tradicijas, yra labai gerbiami. "Michelin" vadovo 2013 m. leidime minimi restoranai Tokijuje, kaimyniniame Jokohamos mieste ir pakrantės Šonano rajone. Taip pat yra atskiras vadovas Vakarų Japonijai – regionui aplink senąją sostinę Kiotą.
Visi, išskyrus du, aukščiausią įvertinimą pelnę restoranai Tokijuje ruošia japonišką maistą, tarp jų yra restoranas, besispecializuojantis ruošti "fugu" – pūsliažuvę, kuria, jeigu ji netinkamai paruošta, galima nusinuodyti.
Šiemet "Michelin" žvaigždutes iš viso gavo 242 Tokijo restoranai, pradedant europietiškomis ir japoniškomis "aukštosios" virtuvės įstaigomis ir baigiant kuklesnį maistą, tokį kaip keptas ungurys, grikių miltų makaronai ir aliejuje virta mėsa bei daržovės ant iešmelių, siūlančiomis vietelėmis.
Naujausi komentarai