Pereiti į pagrindinį turinį

Įkvėpti meilės ir Tėvynės

2009-02-27 09:00
Įkvėpti meilės ir Tėvynės
Įkvėpti meilės ir Tėvynės / Tomo Raginos nuotr. Pripažinimas: meilės eilių konkurso laureatai (iš kairės) V.Bubnienė, E.Broneikaitė ir R.Steponavičius – ne naujokai poezijoje.

Dienraščio skelbto Meilės ketureilio konkurso nugalėtojai jau džiaugiasi laurais. Kaunietė Vida Bubnienė savo eilėraščius skaičiuoja ne vienetais, o knygomis. "Išleidau tris rinkinius, turbūt tiek pat guli stalčiuje, taip ir nepasiekę leidyklos", – šyptelėjo moteris. Iš artimųjų lūpų ne kartą girdėjusi liaupses apie savo kūrybą, dienraščio skelbtame konkurse ji nusprendė dalyvauti vedama žmogiško smalsumo. "Norėjosi išgirsti ne tik gerus žodžius, bet ir kritiką, tačiau išėjo priešingai – aš laimėjau", – džiaugėsi poetė.

Vietoje nenustygstanti moteris prasitarė, kad mielai dalyvautų dar viename panašiame konkurse, net jei eiles tektų kurti apie velykinius zuikučius. Priešingai nei pirmosios vietos laimėtoja, kuriai kūrybinių minčių suteikia mylimas žmogus, antrosios vietos nugalėtoją, dviejų poezijos knygų autorių Romaną Steponavičių įkvepia Anapilin iškeliavęs jo tėtis. "Jis buvo partizanas ir žuvo už Tėvynę", – pasakojo 77 metų vyras. Ne veltui dauguma jo eilių atspindi meilę Lietuvai. Specialiai ketureilio konkursui R.Steponavičius nesirengė: pasinaudojo vieno prieš kelis metus kurto eilėraščio posmu, kuris pensininkui ir atnešė sėkmę.

Trečiosios vietos laimėtoja Eglė Broneikaitė – poezijoje taip pat ne naujokė. Pavasarį miesto knygynuose turėtų pasirodyti pirmoji šešiolikametės moksleivės knyga. "Per aštuonerius metus esu sukūrusi apie 600 eilėraščių, tačiau čia bus tik naujausi", – paslapties šydą praskleidė moksleivė. Ir nors jaunoji poetė tiksliai nežino, kas bus užrašyta ant knygos viršelio, tikisi, kad jos kūrybą pamėgs įvairaus amžiaus miestietis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų