Rudens receptas
1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
1 svogūnas,
20 g miltų,
50 g graikinių riešutų,
50 g džiovintų abrikosų,
1 šaukštas džiovintų mėtų,
1 šaukštas vaistinės ožragės sėklų,
1 druskos,
750 ml daržovių sultinio,
400 g natūralaus skonio jogurto,
1 šaukštelis indiškų prieskonių "Chana Masala".
Smulkiai sukapotą svogūną apkepti aliejuje, suberti miltus ir juos kepti apie 3 min. Suberti kapotus riešutus, smulkiai supjaustytus abrikosus, mėtas, sugrūstas ožragės sėklas ir druską, praskiesti sultiniu, virti apie 20 min. Išvirusią sriubą suplakti smulkintuvu. Į atskirą dubenėlį supilti jogurtą, į jį šliūkštelėti samtį sriubos, gerai išmaišyti ir mišinį supilti į sriubą. Sriubą dar 4–5 min. palikti ant silpnos ugnies, kad sušiltų, tik jokiu būdu – neužvirti. Galiausiai paskaninti indiškais prieskoniais.
Naujausi komentarai