Konservų dėžutę lengva atidaryti jei gamintojas tam jau ją paruošė. Tada užtenka vienu pirštu trūktelėti laikiklį ir mėgautis dėžutės turiniu. Tačiau daugumą konservų dėžučių įmanoma atidaryti tik su išoriniu atidarytuvu. Arba pasinaudojant kieto grindinio pagalbą.
Vietoj atidarytuvo galima panaudoti daugelį paviršių: puikiai tiks lygus asfaltas, cementinis lauko takas plytelės, laiptai, didelis akmuo ar bet ką panašaus.
Konservų dėžutę reikia apversti, kad viršutinė dalis atsidurtų apačioje, ir trinti į kietą paviršių. Šiam konservų atidarymo būdui nereikia nei didelės jėgos, nei specialių įgūdžių. Po 3-5 minučių tokio trynimo pastebėsite, jog dėžutės kraštas yra nusitrynęs ir atsiranda nedideli tarpai.
Tada belieka ranka įspausti dangtelį į vidų arba kokio nors plono daikto pagalba iškelti dangtelį į viršų.
Naujausi komentarai